Lege batterij (van horloge!)

Afgelopen vrijdag trainde ik de eerste keer met een joggersgroep van DCLA. De voorziene snelheid van 11 à 11,5 km/u werd weliswaar in het begin gelopen, maar tegen het einde toch wel ver overschreden. Ik was redelijk moe na aankomst en nog te laat. De training van de kinderen was al afgelopen en gelukkig werden door een andere ouder opgevangen. Na wat uithijgen voelde ik me toch al wat beter. Toch kon ik, o.a. door de pijn in mijn bovenbenen, niet vlot naar de auto lopen. De pijn blijft me toch nog parten spelen.
De dag nadien had ik toch wel tot de middag nodig om de meeste sporen (stijve spieren) uit te wissen. Zondag zou ik toch opnieuw willen lopen.
Zo gezegd, zo gedaan, ook al zit de honger naar hardlopen er vandaag niet in. Iets over 11u vertrek ik dan toch maar voor een gekend rondje via de Finse piste en het provinciaal domein, goed voor elf kilometer. Opwarmen is duidelijk vereist. De eerste kilometer gaan , zelfs met wat bergaf, allesbehalve vlot. De benen zijn vrij zwaar en de motivatie zit diep. De snelheid schommelt dan ook rond de 11km/u. Dat is duidelijk mijn trainingssnelheid. Sneller lopen vraagt dus extra inspanning met bijhorende hogere hartslag. Moet ik dan bij DCLA kiezen voor een tragere groep? Woensdag, als ik überhaupt ga lopen, moet ik mij toch maar eens goed inlichten of de groep waarmee ik vrijdag liep, altijd zo versneld tijdens het tweede gedeelte van hun 15-km lange toer. Als ik dus wat rustig wil lopen of joggen, zal ik dus een trager groepje moeten kiezen.
Na 2,4 km hoor ik opeens een geluidje van mijn horloge. Hetzelfde geluid had ik vrijdag ook al eens gehoord, maar daarna niets speciaals opgemerkt. Vandaag had ik wel tijd om de bijhorende mededeling te lezen: batterij opladen. En onmiddellijk stopte de registratie van hartslag en snelheid. Het is wel degelijk de batterij van de horloge zelf die op 0% staat. Bij het vorig model gebeurde de uitlezing enkel bekabeld via USB. Tijdens de synchronisatie laadde de batterij van het horloge verder op. Dankzij de bluetooth-technologie gebeurt de synchronisatie nu snel en draadloos via de smartphone, maar hierdoor wordt natuurlijk de batterij niet van extra ‘jus’ voorzien. Het is inderdaad al een heel tijdje geleden wanneer ik deze horloge nog opgeladen heb. De routine van dagelijks lopen is er min of meer uit; het tijdig controleren en opladen van de batterij is dat duidelijk ook.
De motivatie zat al ver weg voor ik vertrok. Door dit voorval zit deze nog iets dieper. Het is op dergelijke momenten dat je beseft hoe verslavend het is om achteraf je inspanning te bestuderen en om deze te kunnen delen op enkele sociale media. Voorlopig blijft dit wel nog beperkt tot Strava. Toch vind ik de moed om mijn geplande toer verder af te leggen. Toch blijft het door mijn hoofd spelen om de kortste weg naar huis op te zoeken. Toch wint het sportieve vandaag. Ik blijf mijn parcours mooi afleggen. Ondanks de wind in het nadeel, blijf ik het tempo vrij hoog houden en leg ik de elf kilometer af in minder dan een uur. Ik mag dus niet ontevreden zijn.
Bovendien heb ik vandaag toch al heel wat minder pijn aan mijn bovenbeen. Anderzijds voel ik nu opkomende pijn aan de patella en dit in beide benen. Als dat maar niet erger wordt!!

Movescount_logo


 

(51 keer bezocht, waarvan 1 vandaag)

Comments

comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.