Ziek, dus geen halve marathon

Zoals je vrijdag al kon lezen zat dit eraan te komen. Gisteren voelde ik me ook verre van goed, maar het ging nog wel. Hoe verder de dag vorderde, hoe slechter ik me voelde. Toch geef ik me niet gewonnen. Ik eet mijn spaghetti op zaterdagavond zoals gepland. Ik heb de hele dag al koolhydraatrijk gegeten. Voor een halve marathon is dit misschien niet echt noodzakelijk, maar alles blijft in het teken staan van de Marathon van Antwerpen op 26 april. Zaterdagavond voel ik mij nog wat minder goed, het lijkt alsof ik grieperig ben. Alle spieren doen pijn alsof ik de halve marathon al achteruit gelopen heb. Hopelijk helpen de geneesmiddelen tegen griep.

De nacht belooft niet veel goeds. Heel de nacht heb ik liggen draaien en keren en ik vrees dat ik echt forfait moet geven voor de wedstrijd van vandaag. Toch blijf ik proberen. Ik eet en drink alsof er niets aan de hand is. Beginnend met een smoothie en cornflakes, gevolgd met peperkoek en koffie heb ik weer een dosis koolhydraten binnen en zou het moeten lukken straks. Mijn tweede koffie is nog niet binnen en mijn benen laten mij duidelijk verstaan dat het niet zal lukken vandaag.

Toch wordt er vandaag naar Lier gereden. Mijn kinderen zijn ingeschreven in de 5km-loop en zij zijn wel in staat om te lopen. Zonder deftige voorbereiding en zelfs eentje zonder deftige schoenen vertrekken we op gezinsuitstap naar Lier. Vanmorgen was het enkel grijs. Intussen is er nog wind en regen bijgekomen. Na wat zoeken toch een parkeerplaats gevonden en dus kunnen we ons in regen en wind naar de inschrijvingen begeven om de nummers af te halen. Ik heb mijn nummer niet afgehaald en sta dan ook in de uitslag vermeld met NO TIME. Spijtig.

Intussen kan ik mij bezig houden met de opwarming van de kinderen. Ik krijg zelfs de opmerking dat de kidsrun gaat starten, maar dan kan ik trots meedelen dat ze niet deelnemen aan de kidsrun, maar gaan opwarmen voor de 5km. Nu pas besef ik des te meer dat ik nooit had kunnen vertrekken voor de halvemarathon. Ik kan zelfs niet meelopen met hun opwarming. Na enkele rondjes met wisselend tempo is het hoogtijd om ons naar hun start te begeven. Vlug de overtollige kledij uit en dan maar de koude, regen en wind trotseren. Ze zijn misschien wel de jongste, maar er zijn toch nog wel deelnemers van hun ‘generatie’. Benieuwd hoe ze het ervan af brengen.

150329_IMG_6111_1024x768_zpsfcvari1kNadat de eerste van de 10km en de 5km passeerden, zien we ze samen aankomen. Na enkele aanmoedigingen lopen ze het stadion binnen en starten ze aan het rondje op de piste. Hun eindtijd bedraagt 22’35” !! Helemaal niet slecht op een 5km in deze omstandigheden. Goed gedaan jongens !

Link naar uitslag en foto’s:
Tobi
Tibo

 

(153 keer bezocht, waarvan 1 vandaag)

Comments

comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.