Sequoia bij eerste lenteweer

Intussen zijn we al dinsdag en nog steeds voel ik de gevolgen van de lastige duurloop. Het kan natuurlijk iets anders zijn ook. In ieder geval zit er duidelijk vermoeidheid in mijn benen. Sinds 2,5 weken loop ik zo geod als elke dag. In principe zou elke marathonloper dat kunnen, maar hierin zit dus nog een verschil. Ik bén géén marathonloper. ik ben een jogger die een marathon wil lopen. In de meeste trainingsschema’s vind je ook telkens rustdagen terug. Ik zal dan toch moeten toegeven aan wat specialisten zeggen. Het is voor mij toch wel vrij belangrijk dat ik die eerste marathon op een deftige manier uitloop. ik heb hier speciaal geen tijd vermeld, maar ik hoop dat de laatste vijf kilometer niet veel trager zijn dan de eerste vijf of de middelste vijf. Dit houdt dus in dat ondanks een trage, voorsichtige start, ik niet overmoedig mag worden halfweg. Een marathon is 42,195km en geen meter minder. De laatste weken denk ik zelfs regelmatig terug aan de aankomst van Gabriela Andersen-Schiess bij de eerste Olympische marathon voor vrouwen (Los Angeles, 1984)

Gabriela Andersen-Schiess
Gabriela Andersen-Schiess

Natuurlijk was dit drama niet te wijten aan oververmoeidheid, maar wel aan uitdroging en zonnesteek.

In ieder geval met oververmoeidheid kom je nergens. Ik moet hier spijtig genoeg uit besluiten dat ik morgen toch maar beter niet meeloop met de studentenmarathon. Ik vrees dat dit meer schade berokkent dan dat dit een extra training is.
Vandaag hebben we alvast rustig gelopen. Het weer is dan ook perfect. De zon staat waar ze moet staan en er is geen wolkje dat ook maar één haarbreedte in de weg ligt. Door de koude nachten is het nog ver van zomer, maar met een temperatuur van 12°C is het echt wel aangenaam om te lopen. Morgen wordt een nog betere dag, maar toch ga ik voor een rustig middagloopje en niet voor de halve marathon.

Movescount_logo     strava


 

(125 keer bezocht, waarvan 1 vandaag)

Comments

comments

Een gedachte over “Sequoia bij eerste lenteweer”

 1. Hoi Werner,
  ik leerde pas enkele dagen geleden toevallig via je strava je website kennen, maar heb met veel interesse je relaas van de laatste weken gelezen.
  Het stelde me toch gerust dat ik niet de enige ben die af en toe met twijfels zit over hoe je je nu best kan voorbereiden om een marathon (als niet-marathon-loper uiteraard, ik ook 🙂 ): hoeveel rust je, wat eet je niet, wat met plassen onderweg, … 🙂
  Nu, het goeie van je “problemen” van afgelopen weekend is dat je weet waaraan het ligt he. Bij mij is het ietsje anders: ik was kei-goed bezig, maar ben zondag op training gestruikeld (net niet gevallen), en heb daarbij mijn knie geblesseerd (verstuikt, overstrekt of iets in die genre). De afgelopen 2 dagen kon ik onmogelijk lopen maar beterde het wel stilaan. En nu vandaag zit ik met twijfels: probeer ik al opnieuw te lopen of wacht ik nog enkele dagen. Als ik geen concreet doel had, zou ik zeker nog enkele dagen wachten want het is absoluut nog niet helemaal in orde. Maar ik wil ook niet teveel stilzitten nu. Een moeilijke keuze, en ik weet nog niet wat ik ga doen straks…
  Je zal wel zien op strava wat het uiteindelijk geworden is, en ik volg jouw verdere voorbereiding ook wel verder op.
  Succes Werner, en hopelijk tot in Antwerpen op 26/04, allebei in goeie staat 🙂

  groetjes

  Tom

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.