Hoe het niet moet, …

Dit weekend ziet er weer allesbehalve ideaal uit. Het weer is niet meer zo zonnig dan de laatste dagen. Ze voorspellen grijs weer met koude oostenwind. Als dit het enige was, zou dit natuurlijk nooit het onderwerp van dit artikel zijn. Bij koud grijs weer kan je evengoed lopen dan bij mooi zonnig weer, misschien zelfs beter.
Dit weekend is een weekend waar de avonden goed gevuld zijn met feestjes die gewoon slecht zijn voor elke sporter. Er zijn twee motto’s in mijn sportief leven en dat zijn in eerste plaats: “Run for Fun!” en in de tweede plaats:”Ik train ervoor, maar ik leef er niet voor.” Het is net deze laatste regel die ik dit weekend twee keer overtreed. Op vrijdagavond vierden we met enkele vrienden een uitgestelde Nieuwjaar. Het is een sportman, wat ik bij deze dus niet ben, niet waardig om een avond op die manier door te brengen. Het is zelfs een doodzonde om pas tegen het ochtendgloren het bed te vinden. Bij deze wil ik het nog niet hebben over het gebruik van alcohol. Mag een sportman enkele glazen alcohol drinken? Ik ben overtuigd van wel, zolang je niet overdrijft. Enkele glazen wijn bij het eten en daarna enkele glazen (sterk) bier, is waarschijnlijk iets wat een sportman, die er wél voor leeft, nooit zal doen. Bij mij gebeurt dit dus wel. Ik mag, vanaf nu, mezelf géén sportman meer noemen.  Anderzijds belet dit mij niet om de dag nà dergelijke uitspattingen toch nog wat te gaan (hard-)lopen of joggen. Dit keer werd de zaterdag helemaal ingepalmd in ‘klussen’. Na een dagje klussen zou een uurtje lopen een ideale ontspanning zijn, maar als je klust tot het tijd is om naar een volgend feestje te gaan, ben je opnieuw fout bezig. Een feestje zou nog niet schadelijk zijn, als je niet te veel (fout) eet én als je niet te laat naar bed gaat. Gisteren heb ik beide regels meer dan met de voeten getreden. Op zaterdagavond heb ik nog maar eens veel te veel én fout gegeten. Ik denk niet dat een kaas & wijn-avond op het dieet staat van een hardloper, zelfs niet bij amateurs.
Voor zij die graag van cijfers houden, ik ben 3 kg aangekomen op minder dan 24 uur. Ja, ik ben een man en ik weeg me geregeld. Op vrijdagnacht woog ik dus effectief 3 kg meer dan op vrijdagochtend. Voor iemand die zich voorbereidt op een marathon is dit echt wel ‘niet goed bezig’. Na een dagje zonder te lopen en toch met een kaas & wijn-avond achter de kiezen, kwam ik toch opnieuw één kilogram lichter uit.
Morgen, zondag, MOET er dus gelopen worden.
Als dat maar lukt!!

(30 keer bezocht, waarvan 1 vandaag)

Comments

comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.