Suunto Ambit3 Peak Black

Aankoop Suunto Ambit3 Peak Black HR

“Het is gebeurd”, zou Erik Van Looy zeggen.

Suunto Ambit2 Black
Suunto Ambit2 Black

Sinds midden 2013 beschik ik over een Suunto Ambit2 en dit met volle tevredenheid. Tijdens mijn verblijf in Afghanistan, waar mensen vanuit de hele wereld samen zijn, zie je allerhande gesofisticeerde sporthorloges. Suunto is een merk wat me al veel langer boeit, maar wat niet veel meer was dan een (onnuttig) gadget. Met de Ambit-reeks mag het onnuttige vervangen worden door interessant en voor iemand die intensief sport is het een ‘noodzakelijk’ instrument geworden.  Op met moment van de beslissing tot aankoop (april 2013) was de Ambital aangekondigd, dus duurde het wat eer deze beschikbaar kwam.

Intussen is de recenste versie, de Ambit3 Peak en Sport al enkele maanden aangekondigd en zijn er meerdere reviews verschenen.

Suunto Ambit3 Peak Black
Suunto Ambit3 Peak Black

Zelfs na het lezen van de reviews en vergelijkende tests met andere sporthorloges had ik besloten om bij Suunto te blijven. De Garmin 920XT was de laatste tegenstander. Maar waarom upgraden naar de Ambit3 als de Ambit2 nog steeds perfect voldoet. De verbeteringen (waterdichte HRband, bluetooth, …) zijn wel interessant, maar dringen geen onmiddellijke aankoop op.

Sinds enkele weken lijkt het alsof de horloge vervangen wilt worden. Vaker treden er enkele mankementjes op. De hartslagband laat het soms afweten. Dit kan makkelijk opgelost worden met een vervanging van de batterij. Deze laatste heb ik reeds meer dan een maand geleden besteld, maar is nog steeds niet toegekomen !! Een groter probleem zijn de drukknoppen. Deze blijven hoe langer, hoe vaker blokkeren waardoor je de meting niet kan starten. 28 december ll. heb ik dit ook voorgehad bij de start van de Leuvense Eindejaarscorrida en dat blijf ik tot op vandaag toch wel erg vinden. In mijn huidige voorbereiding van de marathon, zou ik zelfs niet aan willen denken om te starten aan deze uitputtingsslag zonder deze hartslag- en snelheidsmeter. Wat als op die dag net de knop weer blokkeert???

Zoals elke (denk ik) verstandige aankoper probeer je de markt  te volgen, zowel de verschillende prijzen van hetzelfde product, als de evolutie van concurrentiële producten. Meerdere keren per week bekijk ik verschillende websites en in winkels naar de prijzen van de Ambit3 Peak en Sport met HR, zijnde respectievelijk € 499.00 en € 399,00 (Ref: AS Adventure). Met deze prijzen in het achterhoofd kan ik mezelf niet verantwoorden om voor de Peak te kiezen. De meerwaarde van de Peak ( luchtdruk, hoogte, temperatuur, batterij) blijft eerder gadget dan echt noodzakelijk. Als gadget-freak heb ik daar natuurlijk wel iets voor over, maar € 100, 00??

Afgelopen week ging ik nog maar eens op zoek naar een goedkopere winkel voor de Suunto Ambit3 en kwam op Hartslagmetershop terecht. Toeval of niet, maar hier verkopen ze de volledige reeks van Suunto aan een duidelijk lagere prijs. Impulsief of niet, dit is het moment! Ik koop hem nu!! Bijna had ik per vergissing het Sport-model gekocht, maar door het kleine verschil (slechts €30.00) neem ik toch het Peak-model. Nadeel van dergelijke Nederlandse webshops is dat ze kosten vragen op alle betaalmethoden, uitgezonderd iDeal, maar dit is voor Belgen niet mogelijk. Gelukkig kan betalen m

et overschrijving, van rekening naar rekening ook zonder bijkomende kosten. Dus kies ik hiervoor en neem de bijhorende vertraging er graag bij. Tot mijn verbazing kreeg ik een dagje later, op vrijdag, reeds een bevestiging van verzending. Sommige banken werken dus wel snel. Nu blijft het afwachten hoe lang de Post erover doet om dit pakje te bezorgen.

Update: Kan het nog sneller? Zaterdag voormiddag stopte er reeds een bestelwagen van PostNL voor de deur, met mijn nieuwe horloge. Zoals een klein kind, liet ik alles vallen waarmee ik bezig was en begon met het uitpakken van mijn nieuwe sporthorloge. Later volgt hier nog wel een artikel over hoe dit verder verloopt en hoe tevreden (of ontevreden) ik ga zijn met deze nieuwe Suunto Ambit3 Peak Black HR.

Suunto Ambit3 Peak Black HR
Suunto Ambit3 Peak Black HR
(166 keer bezocht, waarvan 1 vandaag)

Comments

comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.