Aankoop loopschoenen (Saucony)

Vandaag, dinsdag, is mijn tweede dag van mijn verlof. Dit wordt wel een dag zonder bijkomende kilometers op de teller. Zoals ik eerder reeds zei, heb ik verlof genomen om te werken. Vandaag moet er dus gewerkt worden. Gelukkig krijg ik wat tijd vrij om het Running Center in Leuven te gaan. Ik plan al enkele weken om nieuwe loopschoenen te gaan kopen, maar nu komt het er eindelijk van.

Op een dinsdagmiddag, efffectieg tussen 12u en 13u, dacht ik niet dat er daar veel volk zou zijn. Integendeel, er waren zelfs drie klanten voor mij, waarvan eentje ook voor nieuwe schoenen. Gelukkig heb ze twee loopbanden uitegrust met camera en video om de loopanalyse te doen. Als voorbeeldig loper had ik ook mijn oude Asics meegenomen en daaruit werd al vrij snel geconcludeerd dat ik toch wel wat correctie nodig had. Het eerste paar waarmee ik op de loopband mocht lopen was van het merk Brooks. Na grondige analyse bleek nog iets meer correctie noodzakelijk. Het tweede paar dat ik mocht aantrekken was Asics GT-2000. Deze schoenen voldoen zeker aan mijn verwachtingen. Het derde paar waarmee ik mocht lopen was Saucony omni 13. Deze laatste twee paar voelden veel vlakker aan; de offset bedraagt dan ook maar 8mm terwijl dit bij mijn vorige schoenen 12mm bedraagt. Op dat ogenblik moest ik dus beslissen tussen Saucony en Asics. Eigenlijk is dit geen gemakkelijke keuze, omdat beide schoenen waarschijnlijk goed zijn; er is niet echt een betere. Uiteindelijk kies ik toch voor de Saucony Omni 13.

Saucony Omni 13
Saucony Omni 13

Vraag me nu niet waarom ik voor dit paar gekozen heb. Ik maak hier nog zeker een artikel over, maar hiervoor moet ik eerste minstens 50km eraring hebben met deze schoenen.
Vandaag en morgen wordt er niet gelopen, dus het zal nog zeker een weekje duren eer ik deze voldoende ‘getest’ heb.

(569 keer bezocht, waarvan 1 vandaag)

Comments

comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.