03 Feb – dinsdag

Dinsdag zal er ook al niet gelopen worden. Dat wordt dus geen geen goede start van de week. Er zullen nog kilometers moeten gelopen worden in de tweede helft van de week om dit goed te maken.
In ieder geval heb ik zondag geleerd wat het is om een lange duurloop te lopen. Er moet dus echt wel rustig gelopen worden; de hartslag moet sowieso beperkt blijven tot 135 à 140 slagen per minuut, ongeacht bij welke snelheid. Het nadeel hieran is wel dat je voor een duurloop van 25km minstens 2,5 uur nodig hebt. Het zal dus plannen worden.
Update: Niet dat ik verslaafd ben aan lopen, maar als je kilometers in de benen wilt, moet je elk beschikbaar moment gebruiken. Toevallig was ik iets vroeger thuis van het werk en dus kon ik toch een uurtje uittrekken om te gaan lopen. Na mijn recente ervaring in rustig lopen, wou ik dit ook eens proberen op mijn eentje. Tijdens het lopen heb ik dan ook heel regelmatig op mijn horloge gekeken en zo geprobeerd om onder de 140 te blijven. De eerste kilometers lukte dat aardig om onder deze grens te blijven, zonder té traag te moeten lopen. In de tweede helft, als de neus terug naar huis wijst, bleek het iets moeilijker te worden. Dit zal voor een deel wel te wijten zijn aan minder afdalingen, maar zeker ook omdat ik onder de 6min/km wou blijven. Na iets meer dan een uurtje lopen, kom ik aan een gemiddelde hartslag van 141hs/min

Movescount_logo strava


(18 keer bezocht, waarvan 1 vandaag)

Comments

comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.