01 Feb – zondag

Dit weekeinde was weer eentje zonder rust. Zaterdag heb ik de hele dag gefotografeerd. ‘s Morgens iets over 8u ben ik vertrokken naar Brugge en ‘s avonds rond 18.30u was ik terug thuis. Wij hadden vrienden op bezoek en gelukkig zorgt mijn vrouw voor alles. Ze moesten voor niets op mij wachten, gelukkig !!
Zondagochtend stond gepland om nog eens een duurloop te doen, maar wijziging van plannen strooide roet in het eten. Er moesten nog kasten verhuisd worden en bij dergelijke activiteiten ben ik al blij dat we op steun kunnen rekenen. Zondag voormiddag hebben we in zowel sneeuw als regen kasten geladen en ontladen, bed gedemonteerd en op een andere plaats terug naar boven gebracht. De laatste kast stond iets over twee in elkaar, hoog tijd dus om naar het WK veldrijden te gaan kijken. Wie van de jonge generatie zou in Tabor de regenboogtrui mogen aantrekken? Of zou er toch een “oudere” aan dat jong geweld voldoende weerstand kunnen bieden?

Na het WK was het tijd voor de kids om de TV te kijken. Voor hen geen sport, maar wel ‘Dolfje, Weerwolfje’. Voor mij hoogtijd om aan mijn duurloop te beginnen. Het was dan ook al bijna 16u eer ik er effectief aan begon. Het kan niet waar zijn; ook dit keer deed mijn horloge moeilijk. Gelukkig was het bij de derde poging wel gelukt.

Hoe ik hier ook vertrek, bij na altijd start ik met een helling. Bijna boven besloot ik om het horloge opnieuw op te starten, gelukkig ging het dit keer wel. Na enkele minuten zag ik in de verte iemand lopen. Hij liep op dezelfde weg én in dezelfde richting. Dat moest iemand zijn die ook aan een duurloop bezig was. Vrij snel kwam ik bij hem in de buurt en éénmaal naast hem besloot ik om zijn tempo en weg zo lang mogelijk te volgen. Hij liep net onder de 10km/u. Eindelijk lukte het mij om ook aan deze snelheid te lopen. De hartslag bleef onder de 140 bpm, dus dat is eigenlijk hoe je een duurloop moet lopen. We geraakten aan de praat en ik volgde zijn parcours via het kasteel van Horst en Sint-Pieters-Rode naar Holsbeek. Net voor Holsbeek sloeg hij rechtsaf, richting huis. Hij liep vandaag 30,4 km !! Vandaar liep ik verder via Holsbeek, Kessel-Lo, Abdij van Vlierbeek terug naar Linden. De kilometers liepen op, maar het wel ook steeds donkerder. Uiteindelijk was het, meer dan 21km verder, na 18u eer ik thuis was.

Movescount_logo   strava


 

(38 keer bezocht, waarvan 1 vandaag)

Comments

comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.