NORDICTRACK T20.0

Aankoop loopband: NordicTrack T20.0

Met de winter in het verschiet en ook wel omdat ik het aantal wekelijkse kilometers wil opdrijven, zocht ik iets meer dan ervoor naar een geschikte loopband.

Eigenlijk zocht ik ervoor ook al sporadisch naar een gebruikte loopband. In het verleden heb ik al meermaals op een loopband gelopen, zoals in 2013 in Afghanistan, dus ik had wel een idee wat ik graag zou willen. LifeFitness staat dan ook al lang op mijn verlanglijstje. Spijtig genoeg kan ik mezelf niet motiveren om meerdere duizenden euros uit te geven voor iets wat ik niet elke dag zal gebruiken. Zelfs tweedehands LifeFitness toestellen kon ik niet vinden onder de magische 2000 euro.

Je vindt op één van de grootste Belgische tweedehandssite (2dehands.be) meerdere loopbanden, maar niet wat ik zocht. De meeste zijn te licht om goed te zijn. Natuurlijk duikt er regelmatig eentje op die toestellen verkoopt die afgeschreven zijn door diverse fitnessclubs, maar daar heb ik ook iets te weinig vertrouwen in.

Gelukkig ben ik niet snel tevreden en geef ik ook niet op als ik iets echt wil. Op een dag vond ik dan wel een goede loopband die particulier verkocht werd. De vraagprijs lag iets te hoog, maar na wat onderhandelen, kwam de prijs toch richting het verantwoorde bedrag. Of deze prijs uiteindelijk verantwoord is, zal later moeten blijken.

Op een maandagavond zou ik dan toch eens gaan “kijken”. Niet echt met de bedoeling om hem onmiddellijk mee te brengen, maar toch wel met meer dan een gezonde interesse en met alles uit de wagen verwijderd wat een directe beslissing kon vermijden. Bij aankomst was ik onmiddellijk overtuigd en wou ik niets anders dan deze loopband mee naar huis nemen. De buur werd erbij gehaald, zodat de nodige mankracht aanwezig was om deze in de auto te laden. Mijn voorstudie was grondig genoeg om te weten welke schroeven moesten verwijderd worden. Het feit dat de koffer van de wagen niet meer dicht kon, nam ik er graag bij. Na wat technische problemen om te betalen, werd ook deze stap nog ter plaatse gezet. Ik kon dus met een gerust hart naar huis rijden en alleen maar denken hoe ik deze moest binnen én boven krijgen !!

Ook ik deed dus beroep op mijn buur om dit 140kg-zware  toestel uit de auto te halen. Dat verliep vrij eenvoudig tot we aan de trap aankwamen. Met twee kregen we dit zware en grote toestel nooit boven. Dan maar beroep gaan doen op een tweede goedwillige buur. Zelfs met drieën was het geen sinecure om groot en zwaar beest boven te krijgen. Hier werd weer maar eens bewezen dat waar een wil is, ook een weg bestaat. Na wat zuchten en kreunen, stond het toestel netjes opgesteld. Het lopen binnenshuis kon beginnen. Weldra volgte een verslag over mijn eerste ervaringen met dit toestel.

(235 keer bezocht, waarvan 1 vandaag)

Comments

comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.