Crescendoloop Pellenberg

Amper drie dagen na de 10 Miles loop ik al een volgende wedstrijd; zijnde de laatste van het criterium ‘Marathon van Lubbeek’.

Na de 10 mijl van afgelopen donderdag in Brasschaat liep ik enkele dagen op een wolk, een runner’s high pur sang. De zomertoer op vrijdagavond bracht me wel wat dichter bij de grond, maar het gevoel van een 10 mijl te lopen net niet onder het uur deed me toch goed. Zondag staat er opnieuw een heuvelachtige stratenloop geprogrammeerd en dan zal het heel wat minder worden.

Vooraleer het mijn beurt is, mogen de Tibo & Tobi hun wedstrijd lopen. Zij staan respectievelijk zesde en vijfde in de tussenstand. Zij lopen beide een schitterende wedstrijd en worden hier zesde en vijfde, beide vlot onder de 16 minuten. In het eindklassement worden ze hiermee vierde en derde. Tobi komt hiermee dus op het podium terecht.

Podium 4K

Rond 15.30u is het mijn beurt. Bij het zien van de deelnemers is al duidelijk dat ik hier 4de of 5de wordt. De drie eerste zijn vooraf gekend, ook al moet elke wedstrijd gelopen worden. Met Kevin, Chris en Frank aan de start is de top 3 toch wel gekend. Voor de vierde plaats zal het ook dit keer gaan tussen Birger en mezelf. In Linden en Lubbeek was hij veel sterker, maar in Binkom kon ik hem enkele kilometers voor het einde bijhalen en voorblijven. Benieuwd hoe het vandaag verloopt.

Onmiddellijk na de start is al heel snel duidelijk dat ik met de voorspelde top 3 het bij het rechte eind heb. Het verschil tussen de tweede en de derde is niet heel groot, maar Kevin loopt maar liefst 3,5 minuten(!!) voor de tweede over de finish. Voor de vierde plek gaat het inderdaad tussen Birger en ik. We lopen dan ook samen de eerste kilometer. In de Meistraat loopt hij iets van me weg. Hopelijk kan ik dit nog goed maken in de tweede ronde.

In het Gasthuisbos kom ik stilaan terug bij hem en dan moeten we samen aan de lange klim beginnen. Hier loop ik opnieuw voor hem, maar hij blijft toch aanklampen. Samen lopen we de eerste keer over de finish en gaan we de tweede ronde in. Vol goede moed houd ik het tempo zo hoog ik kan, zonder te forceren. Ik voel dat de afstand tussen ons iets groter wordt en plots hoor ik hem niet meer. Een verplichte sanitaire stop zorgt ervoor dat de spanning er af is. Toch wil k niet vertragen en blijf mijn uiterste best doen.

Natuurlijk ligt mijn snelheid iets lager dan tijdens de eerste ronde. Tijdens de beklimming van de Meistraat-Molenstraat heb ik het echt wel moeilijker dan de eerste passage. Achteraf blijkt zelfs dat ik het Stava-segment tijdens de tweede ronde 5″ sneller gelopen heb. Dit is echt uitzonderlijk en verklaart waarom ik het moeilijker had.

In ieder geval heb ik hiermee mijn voorsprong op de eerste achtervolger verder uitgebreid en wordt dus vierde, net naast het podium. Toch mag/moet ik hiermee tevreden zijn; een gemiddeld tempo van 3’55” op dit parcours vind ik helemaal niet slecht. Vorig jaar bedroeg dit nog 4’07”.

     

 

(206 keer bezocht, waarvan 1 vandaag)

Comments

comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.