DCLA Interval

DCLA – intervaltraining

Na meerdere weken op mijn eentje getraind te hebben, train ik vandaag opnieuw mee met de brokkenlopers. Op het programma staat een intervaltraining met 600m en 400m.

We zijn november en intussen hebben de meeste brokkenlopers in de afgelopen weken een marathon gelopen. Met mijn 3:14′ ben ik zeker niet van de rapste, integendeel. Anderzijds ben ik ook niet van de jongste.

WU 5k + 4x(600-200R) + 4 heuvelsprintjes + 3x(400-200R) + 3x(400-400R) + CD

DCLA Interval

Vandaag staat er een pittige training op het programma. Natuurlijk loopt iedereen op zijn niveau en maak je het zelf zo zwaar als je zelf wilt, maar dergelijke trainingen kan je moeilijk afwerken zonder je limiet op te zoeken. Daarvoor dienen deze trainingen dan ook. Reeds tijdens de gezamenlijke opwarming wordt er boven de 13 km/u gelopen. Hierdoor ben ik meer dan behoorlijk opgewarmd. Ondanks het slechte weer, blijkt het alles behalve koud te zijn. Gelukkig is er vlug wat tijd om een laagje uit te trekken, vooraleer we op de piste verder opwarmen met enkele korte versnellingen.

Onmiddellijk hierna volgt de eerste reeks bestaande uit 4 x 600m aan 23s/100m (=15,7 km/h of 3:50 min/km). Op het einde van elke 600m bereik ik al een hartslag van 170 hs/min. Dit is eigenlijk te hoog. De training is nog zeker niet gedaan. Hopelijk recupereer ik voldoende vooraleer we aan de 400tjes beginnen. Maar voor we zover zijn, gaan we eerst enkele heuvelsprintjes doen. We nemen de heuvel 4 keer, telkens iets sneller. De laatste moet bijna à fond zijn.

Zonder pauze schakelen we terug over naar de piste en lopen drie rondjes van 400m @ 22″/100m met slechts 200m recuploop. Alsof dat nog niet genoeg is, doen we er nog drie snellere rondjes  (@21″) bij, maar dan wel met 400m recup. Met een hartslag na elk rondje van respectievelijk 175, 179 en 182 hs/min heb ik zeker mijn doel bereikt. Op deze training liep ik enkele keren net tegen de limiet en heb hem daardoor hopelijk iets kunnen verschuiven. Met dank aan Jeroen om me elk rondje op sleeptouw te nemen.

Movescount_logo     strava


 

(93 keer bezocht, waarvan 1 vandaag)

Comments

comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.