Pellenerg

Nog snel een niet te snel loopje #nycmarathon D-10

Na de te intensieve loop van dinsdag was een rustdag wel gekomen. Tijdens de training van DCLA kon ik mij bezighouden op administratief vlak. Op donderdag wou ik toch nog eens lopen, maar wanneer, geen tijd vandaag.

De middagpauze kon dit keer geen soelaas brengen en ‘s avonds stond er kiné (zoon) en jiu jitsu (zonen) op het programma. Het lopen zal dan toch maar moeten wachten tot vrijdagavond. De enige manier om toch snel een loopje te doen, was door de kinderen al te laten eten tussen hun twee activiteiten in en ik maak van dat moment gebruik om wat te lopen, maximum een uurtje.

Zonder veel na te denken over parcours en kledij, kleed ik mij om en vertrek voor de toer langs Pellenberg. Dit keer mag ik mij niet vergissen van weg of het wordt langer dan een uur. Net voor het vertrek sukkel ik nog wat met de hartslagmeter, maar kan toch nog tijdig vertrekken. Dit keer mag het niet té intensief worden. Ik zou morgen, vrijdag, met de collega’s van DCLA willen lopen. De eerste kilometers verlopen aan 13 km/u weliswaar met een hoogte-toename van 30m op deze afstand. Daarna volgen er 2K iets sneller, maar dan ook wat dalend.

Na 4K volgt de lange helling richting het hoogste punt van Vlaams-Brabant in Pellenberg. Hier probeer ik de snelheid redelijk hoog te houden met een stijgende hartslag tot gevolg. Toch komt deze enkel op de steile (en snelle >13km/u) stukken boven de 160 hs/min. Deze 4K worden toch ook afgelegd aan 13,7 km/u. Dit tempo zou zeker haalbaar moeten zijn tijdens de marathon volgende week en hiermee ben ik zeker tevreden.

De laatste 5K zijn deels vlak en deels dalend. hier houd ik de snelheid vrij constant (iets hoger tijdens daling) en kan hierbij de hartslag opnieuw laten dalen onder de 150 hs/min. Uiteindelijk slaag in perfect in mijn opzet: ik ben terug thuis net binnen het uur.

Movescount_logo     strava


 

(80 keer bezocht, waarvan 1 vandaag)

Comments

comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.