Van zomer- naar wintertoer

Vrijdagavond = DCLA avond en 9 dagen voor de marathon mag er zeker nog een duurloopje van 15K gelopen worden. Gelukkig vind ik bij de brokkenlopers voldoende lopers met de juiste ervaring.

Het blijft voor mij moeilijk om de groep van Miel vaarwel te zeggen. Ik heb toch een volledig jaar met hen elke woensdag en vrijdag gelopen. De laatste tijd loop ik met de brokkenlopers van Jeroen en denk wel dat ik hun tempo aan kan, ook na deze marathon. Om 18.15u zetten we ons allemaal in beweging, iedereen op zijn tempo. Jean-Pol loopt maar even mee, want loopt nu zondag de marathon van Frankfurt. Ik loop samen met Davy. Hij liep enkele weken geleden het BK marathon in Eindhoven in een tijd van 2u49!!

Hij geeft eigenlijk het tempo aan en zorgt ervoor dat ik goed kan volgen. Ondertussen krijg ik ik nog super goede tips van hem. Deze training is dus niet alleen goed voor de conditie; ze geeft me nog veel extra informatie ook, zowel voor de laatste week voorbereiding, als voor tijdens de wedstrijd zelf. Meer dan bedankt hiervoor, Davy.

Over de training kan ik zeer kort zijn. We lopen een vrij stabiel tempo met de nodige hoogtemeters. Ik vind dat ik iets te veel moeite moet doen om dit tempo vol te houden. Zoals steeds lopen we de tweede helft van de duurloop nog wat sneller (=negatieve split) en ook hier moet ik iets te veel moeite doen, vind ik zelf. De hartslag blijft steeds net boven de 150 hs/min en die had ik toch graag onder de 150 hs/min gezien.

Toch was dit een mooie training. We vertrokken voor de wintertoer, maar uit gewoonte startten we toch met de zomertoer. Na enkele kilometer lopen we toch de juiste weg van de wintertoer. De zomertoer gaat vooral door het bos en daar is het intussen veel te donker voor geworden.

Nu een weekendje rust en volgende week enkel nog korte duurloopjes zonder te veel versnellingen. Daarmee zit de marathon-training erop en kijken we met veel spanning uit naar zondag 6 november.

Movescount_logo     strava

(68 keer bezocht, waarvan 1 vandaag)

Comments

comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.