Van zomer- naar wintertoer

Vrijdagavond = DCLA avond en 9 dagen voor de marathon mag er zeker nog een duurloopje van 15K gelopen worden. Gelukkig vind ik bij de brokkenlopers voldoende lopers met de juiste ervaring.

Het blijft voor mij moeilijk om de groep van Miel vaarwel te zeggen. Ik heb toch een volledig jaar met hen elke woensdag en vrijdag gelopen. De laatste tijd loop ik met de brokkenlopers van Jeroen en denk wel dat ik hun tempo aan kan, ook na deze marathon. Om 18.15u zetten we ons allemaal in beweging, iedereen op zijn tempo. Jean-Pol loopt maar even mee, want loopt nu zondag de marathon van Frankfurt. Ik loop samen met Davy. Hij liep enkele weken geleden het BK marathon in Eindhoven in een tijd van 2u49!!… Lees verder

Nog snel een niet te snel loopje #nycmarathon D-10

Na de te intensieve loop van dinsdag was een rustdag wel gekomen. Tijdens de training van DCLA kon ik mij bezighouden op administratief vlak. Op donderdag wou ik toch nog eens lopen, maar wanneer, geen tijd vandaag.

De middagpauze kon dit keer geen soelaas brengen en ‘s avonds stond er kiné (zoon) en jiu jitsu (zonen) op het programma. Het lopen zal dan toch maar moeten wachten tot vrijdagavond. De enige manier om toch snel een loopje te doen, was door de kinderen al te laten eten tussen hun twee activiteiten in en ik maak van dat moment gebruik om wat te lopen, maximum een uurtje.

Zonder veel na te denken over parcours en kledij, kleed ik mij om en vertrek voor de toer langs Pellenberg.… Lees verder

Opnieuw een snelle bosloop D-12 #nycmarathon

Na de intensieve duurloop van afgelopen zondag was een rustdag geen overbodige luxe. Op dinsdag staat er toch opnieuw een loop gepland, waarvan de tweede helft aan marathontempo.

Bij het vertrek zie ik enkele collega’s klaar staan voor een bosloop. Deze kans wil ik niet laten schieten en ik besluit om met hen mee te gaan naar meerdaalwoud. Zij gaan voor loop van iets minder dan een uur. Om dezelfde tijdspanne aan een iets hoger tempo op te vullen, kies ik ervoor om een kleinere ronde twee keer af te leggen.

Na een rustige start, kom ik na exact één kilometer aan de start van mijn eerste ronde (Nieuwendreef – Parnassusdreef). Dit keer loop ik ze in wijzerzin. Van mijn oorspronkelijk plan om  de eerste helft rustigeraan te lopen, komt al niet veel in huis.… Lees verder

Naar Rijmenam (25k) Laatste test #nycmarathon

Op 14 dagen voor de marathon is het nog eens tijd om te zien hoe de conditie ervoor staat. Hiervoor loop ik eerst 11k langs de weg en daarna nog 14k op onverharde weg langs de Dijle.

De meteo is me alvast niet goed gezind. Volgens alle weerberichten zou het vandaag een mooie, zonnige dag worden. Zelfs kort na de middag ziet het er niet naar uit dat de mist vandaag nog weg trekt. Langer kan ik niet wachten en het zal dus een frisser loopje worden dan gehoopt. Het is amper 6°C en er staat een dichte mist. Het is dus vrij moeilijk om een juiste keuze van kledij te maken. Indien het een rustig duurloopje zou worden, is het eenvoudig.… Lees verder

Snelle middagloop op 17 dagen voor #nycmarathon

In deze eerste week van de tapering voor de NYC Marathon staan er nog enkele vlotte loopjes op het programma. Vandaag(20/10) is zo een dag.

Door gebrek aan tijd wil ik vandaag een snel en pittig loopje afleggen. De eerste twee kilometer gebruik ik als opwarming. Het stadscentrum uitlopen en het stukje via de Finse piste en langs het kasteel Arenberg zijn sowieso niet geschikt om snel te lopen. Eénmaal voorbij de Celestijnenlaan zal ik de snelheid nog wat opdrijven.

Het Dijlepad nodigt altijd uit om wat sneller te lopen en dit keer geef ik aan de verleiding toe. Wetende dat ik deze snelheid nog een tijdje zal moeten volhouden, zoek ik een evenwicht in snelheid en verzuring. Dit laatste zou net niet mogen optreden, tenminste niet voelbaar.… Lees verder

Horstroute volledig #nycmarathon

Dit weekend zijn we 5 weken voor de marathon. Van tapering is nog geen sprake. Integendeel, er moet een lange duurloop gelopen worden, misschien wel dé langste.

Gelukkig heeft een weekend twee dagen. Daags na de duurloop van afgelopen vrijdag, vond ik het te gevaarlijk om opnieuw een lange duurloop te doen. De kans op blessures ligt steeds op de loer en dus nam ik voor alle zekerheid toch maar een rustdagje. Op zondag is er gelukkig ook tijd om me af te zonderen van de familie om zo mijn langeduutraining af te werken. Als scenario houd ik het vrij eenvoudig. Ik kies voor de zekerheid en loop langs een gekend parcours: de Horstroute. Deze route is eigenlijk voor fietsers, maar is eveneens bijzonder geschikt voor duurlopers.… Lees verder