Dan toch maar zwemmen

Wat doe je zoal op een vrije dag tijdens de grote vakantie? Juist, zorgen dat de kids zich niet vervelen. Oplossing vandaag: zwemmen.

Het is een typische Belgische zomerdag: blijft het droog of niet? We kiezen voor de zekerheidsoplossing en gaan naar een subtropisch zwembad. Ondanks ik toch wel graag de zware TdF-rit gezien had, besluit ik om mee te gaan zwemmen of wordt het enkel wat spelen en wildwaterbanen trotseren?

Iets na de middag begeven we ons richting Lier, naar de Waterperels. Dit is een nieuw complex op de terreinen van de oude kadettenschool in Lier. Eén van de gebouwen doet zelfs dienst als overdekte parking. Wat wil een mens nu nog meer?

Binnen zijn er meerdere baden beschikbaar, zodat kinderen van alle leeftijden een aangepast waterspeelbad hebben. Bovendien is er zelfs een baantjeszwembad, waar een gedeelte gebruikt wordt om te spelen, maar waar toch drie banen zijn voorzien voor baantjeszwemmers. Deze opportuniteit laat ik toch niet aan me voorbijgaan. Het is intussen alweer enkele maanden geleden dat ik nog gezwommen heb.

Het water is veel frisser dan de andere baden, maar voor sportzwemmers is dit natuurlijk veel aangenamer. Met de Suunto Ambit 3 in zwemmodus kan ik de eerste lengtes aanvatten. Het voelt nog wat onwennig, maar ik probeer toch enkele lengtes vol te houden vooraleer ik echt de kant opzoek. Veel techniek heb ik niet en een echte goede zwemmer ben ik nooit geweest. Ik heb dan ook geen besef wat een mooie zwemsnelheid is. De eerste 300 m (=12 lengtes) doe ik in 6′ min.

Na minder dan 2′ min begin ik opnieuw te zwemmen en ook dit keer blijf ik volhouden tot ik opnieuw dezelfde afstand gezwommen heb. Dit keer heb ik er 6’06” voor nodig. Dit scenario doe ik nog twee maal met telkens slechte 1,5 min tussenpauze. De twee volgende 300 m leg ik af in respectievelijk 6’16” en 6’08”. Hierna rust ik toch wel wat uit door in de warmere baden te vertoeven.

Enkele uren later krijg ik het idee om opnieuw gebruik te maken van deze baantjes. Dit keer heb ik iets meer last om gemotiveerd te blijven. Bovendien zit er telkens wat water in mijn brilletje en dt doet me iets vroeger naar de kant grijpen. De snelheid ligt iets lager dan daarstraks. In verschillende zwemsessies leg ik dit keer 1000 m af met een gemiddelde snelheid van 2’11” min/100 m.

Al bij al ben ik tevreden. In plaats van enkel wat wildwaterbanen en heb ik deze namiddag toch gebruikt om wat sportief voor de dag te komen.

Movescount_logo  Movescount_logo

(60 keer bezocht, waarvan 1 vandaag)

Comments

comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.