Ziek, ziek, ziek

De afgelopen week verliep zeer goed: vijf keer gelopen en 70km op de weekteller en ‘s maandags uitgeteld. Op zondag liep ik nog 25K en heb de dag afgesloten met een uitgebreide pastamaaltijd, volkoren pasta en speltpasta. Daar mag het toch niet aan gelegen hebben?

In ieder geval ben ik volledig uitgeteld op maandag. Zelfs op dinsdag heb ik niets kunnen doen. De twee dagen heb ik alleen maar geslapen. Pas vanaf woensdag ging het iets beter, maar was ik nog steeds niet in staat om rond te lopen. Het is een derde dag gekluisterd in de zetel.  Op donderdag ben ik hersteld, maar laat ik het lopen toch nog achterwege.

Het zal tot vrijdagavond duren eer ik opnieuw de loopschoenen aantrek. Is dit te vroeg? Ik ga ervan uit dat je gevoel je niet in de steek laat. Als je het idee hebt dat je het kunt, zal het wel goed zijn. Omdat het vrijdagavond is, kies ik er toch voor om de duurloop van DCLA mee te lopen. Het is niet de bedoeling om voluit te gaan. Toch wil ik niet alleen lopen en kies voor de loopgroep van Miel. Na een rustig begin, komt deze groep toch aan een gemiddeld tempo in de buurt van de 5’ min/km.

Met een beetje schrik of ik het wel zal volhouden, start ik met de groep. Met velen zijn we niet. Ik blijf gedeisd achteraan lopen en voel dat het toch zonder problemen gaat. Ik heb geen hartslagmeter aan, maar de ademhaling verloopt heel rustig. De eerste helling krijgen we al te verwerken na iets meer dan 2,5km en ook hier heb ik geen enkel probleem. Ik voel dat de ziekte uit het lichaam is.

Tijdens de tweede helft wordt er af en toe wat sneller gelopen en telkens kan ik vlot mee. De hellingen blijf ik plezant vinden. Ik ben terug de ‘oude’ en hoop om dit weekend opnieuw een iets langere duurloop te kunnen doen.

Movescount_logo     strava

(81 keer bezocht, waarvan 1 vandaag)

Comments

comments

Een gedachte over “Ziek, ziek, ziek”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.