Verkenning SMS-loop

Deze week nog maar één keer gelopen en gelukkig kan ik het aantal loopjes verdubbelen op zondag. Om 11u wordt er door de organisatoren van de SMS-Loop in Lubbeek een verkenningsloop georganiseerd. Met een kleine aanpassing aan de persoonlijke agenda lukt het het om hieraan deel te nemen.

Iets voor elf uur kom ik aan op de afgesproken plaats, maar zie nog niet veel beweging. Niet veel later komt er iemand aan in loopkledij en dat blijkt iemand van de organisatie te zijn. Na nog enkele extra minuten wachten blijf ik de ENIGE te zijn die het parcours wenst te verkennen op dit aangekondigde moment.

We vertrekken met zijn tweeën. Na enkele honderden meter krijgen we al een eerste helling te verwerken. Heel zwaar is deze misschien niet, maar een wedstrijd starten met een helling kan wel eens verkeerd uitpakken. Goed opwarmen is bij deze wel een vereiste. Na een kort vlak stuk lopen we terug naar beneden op een onverharde en weggespoelde weg. Hier is het echt goed uitkijken om de voeten niet om te slagen.

Na de gevaarlijke afdaling steken we de weg terug over en lopen nu opnieuw vals plat omhoog. Aan dit tempo lukt dit goed, maar ik vrees hier volgende week wel op mijn tanden te moeten bijten. Tot ik zie wat hierna komt!! Opnieuw moeten we een steile weg omhoog lopen. Gelukkig lopen we niet helemaal tot op de top, want opeens moeten we rechts het veld in. Het veldweggetje staat helemaal onder water en dus gaan we maar iets hoger lopen, door het veld, richting kalvariebos. Hier komt een nog veel steiler stuk. Echt oplopen gaat zelfs niet. Dit is kruipen. Benieuwd hoe dat volgende week gaat aflopen.

Vanuit dit bosje lopen we opnieuw naar beneden tot aan het ronde punt. Vanaf hier gaat het opnieuw omhoog richting centrum en zo lopen langs een klein weggetje opnieuw richting politiekantoor en richting aankomst. Van een pittig parcours gesproken!!.

Gezien ik nog tijd heb en sowieso van plan was om een duurloop te doen, start ik na afscheid nemen, opnieuw aan een rondje SMS-Loop. Het zijn trouwens volgende week ook twee ronden. In principe zou ik dezelfde ronde moeten lopen, maar ik slaag er toch in om af en toe nog verkeerd te lopen en maak mijn tweede rond nog iets langer. Desalniettemin loop ik deze tweede ronde iets sneller dan de eerste ronde.

Uiteindelijk loop ik bijna 16 km en heb er dus toch een mooie training van gemaakt. Deze verkenning zorgt er wel voor dat ik nu besef hoe zwaar het volgende zondag zal worden. Afzien zal ik zeker.

Movescount_logo     strava


 

(62 keer bezocht, waarvan 1 vandaag)

Comments

comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.