Nieuwe week, ‘s maandags Heverleebos

Door de overvloedige regen van de afgelopen dagen en weken zijn vrij veel boswegen onbeloopbaar geworden. Met enkele collega’s lopen we bijna dagelijks acht- of tientak kilometer tijdens onze lunchpauze, regen of niet. Een geloof het of niet, meestal zonder regen, ook al regent het in de voormiddag én in de namiddag!

2016-06-13-1Op maandag kiezen we om in Heverleebos te lopen. De Langendaalstraat, langs het militair kwartier, bevat al plassen na een droge week en dus vandaag zeker geen aanrader. We kiezen dan maar een licht aangepast parcours.

Er zijn mogelijkheden genoeg, maar toch komen we opnieuw ter hoogte van deze weg. We draaien dan maar onmiddellijk een andere straat in, die ons leidt naar een aardig optrekje, alvast het terras oogt zeer mooi. Zodra we langs de voorkant passeren, zien we dat dit het domein van de Chardonnay Meerdael is. Veel tijd om ervan te genieten, hebben we niet. Nieuwe wegen kan al eens verrassend zijn en intussen krijgen we stevige helling te verwerken. Degene die hier nog links en rechts kan kijken, ziet dat we tussen de wijnvelden lopen. Je moet dus helemaal niet naar Zuid-Frankrijk gaan om tussen de wijnvelden te lopen.chardonnayMeerdael

Daarna komen we opnieuw op onze vertrouwde wegen. Dit betekent dat na de afdaling naar de kapel en de bron we kunnen beginnen aan de Heverleese Poggio. Het is vandaag zeker geen superdag voor me. Ik draag geen hartslagmeter, maar voel dat het minder vlot gaat dan anders. Misschien zitten de kilometers van gisteren nog in mijn benen? Toch loop ik niet al te traag de Poggio omhoog en wacht boven eventjes op mijn loopgenoten.

Vanaf hier lopen we een degelijk tempo verder. De laatste kilometers worden toch wel onder de 5 min/km afgelegd. Met zijn tweeën trekken we het laatste stuk, licht dalend, nog wat meer door. Hier halen we zelfs snelheden van boven de 15 km/u.

(161 keer bezocht, waarvan 1 vandaag)

Comments

comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.