Lange duurloop met bezoek aan ‘Dag sportclubs’

Dit weekend valt, uitzonderlijk, mijn langere duurloop op zaterdag. Hierdoor heb ik gepast  voor de vrijdagse DCLA-duurloop of tegenwoordig eerder de brokkenlopers-tempoloop. In voorbereiding van de Great Breweries doe ik eerder duurloop-trainingen en minder snelheid en intervallen. De komende weken gaat dat niet anders zijn.

Vandaag is het dan ook de beste, lees: warmste, dag van de week. Er moet dan ook gedronken worden tijdens een langere duurloop. De kinderen gaan in Lubbeek naar de ‘Dag van de sportclubs’. Zij nemen niet alleen voor hen een drankje mee, zij steken ook voor mij een flesje drank in hun rugzak. Intussen teken ik een mooi parcours uit en zorg dat ik ‘dorst’ heb als ik aan hun rugzak aankom.

Mijn parcours loopt de eerste kilometers langs vertrouwde wegen richting het kasteel van Horst. Dit houdt dus in dat er toch wat moet geklommen worden, maar dat er ook afdalingen inzitten. Bovendien ken ik die weg zeer goed en kan ik mij concentreren op het lopen zelf en niet in het zoeken naar de juiste weg. Ondanks de rugwind blijft mijn hartslag rond de 140 hs/min. In ieder geval, het lopen gaat goed en ik verveel me niet. Opeens komen er meerdere politiemoto’s aangereden die iedereen aan de kant laten zetten. Dit was niet voor één of andere wielerwedstrijd, maar voor honderden moto’s die deelnamen aan het mototreffen van de 15 Wing uit Melsbroek. Indrukwekkende groep moto’s. Het gaf me meerdere minuten afleiding.

Na het oversteken van de weg naar Aarschot kwam ik op nieuw terrein. Hier ben ik nog nooit eerder geweest, althans niet op de kleine wegen. Gelukkig stond het parcours mooi uitgetekend op mijn GPS-horloge. Zo zie je maar waarvoor een Suunto Ambit3 Peak al niet goed voor is. De kleine wegen zijn goed gekozen om het drukke verkeer te vermijden, maar zorgen wel voor veel hoogtemeters. Bovendien loop ik intussen in zuidelijke en in zuidwestelijke richting en laat nu dat juist de richting zijn waar ook de felle wind van komt. Het zijn dan ook heel lastige kilometers richting Lubbeek. Ik hoop dat ik daar mijn bevoorrading snel terugvind.

De terreinen waar de gemeentelijke activiteit plaatsvind, heb ik snel gevonden, maar van Tibo en Tobi is er geen sprake. Gelukkig voor mij zie ik snel hun rugzak liggen en kan ik eindelijk iets drinken. Wat de oorzaak is, weet ik niet, maar echt fris voel ik mij niet. Ik heb intussen 16km gelopen en ben echt wel moe. Hopelijk is dit een wonderdrankje en kan ik zo dadelijk mijn tocht helemaal uitgerust verder zetten. Met het flesje in de hand ga ik op zoek naar T&T, maar tevergeefs, ze zijn onvindbaar. Na een kwartiertje zet ik mijn weg verder, maar nog steeds met zware benen.

Richting Pellenberg word ik onmiddellijk geconfronteerd met nog meer stijgende hoogtemeters. Ik besluit dan ook om niet al te veel omweg te doen en een iets kortere weg richting huis te nemen dan oorspronkelijk gepland. Zelfs met deze zware benen kan ik nog een redelijke snelheid aanhouden. Tijdens de weg naar Pellenberg rond de 11,5 km/u, maar vanaf daar tot thuis, nog 5K, blijft de snelheid toch wel in de buurt van de 12 km/u liggen. Dit vraagt wel de nodige inspanningen. Ik ben dan ook uitgeput als ik thuis aankom. Het kan een zware duurloop genoemd worden.

Lag dit aan het weer of aan mijn slechte conditie? In ieder geval, ik hoop dat dit de komende weken nog veel verbetert.

Movescount_logo     strava

(91 keer bezocht, waarvan 1 vandaag)

Comments

comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.