Dat was het dan, tapering voor #MR16

De laatste week voor een marathon is het taperen geblazen. Deze week is het hoofddoel om te werken naar een overcompensatie, zodat het lichaam volledig uitgerust, maar toch klaar is voor de zware inspanning die een marathon toch is.

In deze week zal ik dan ook maar twee keer lopen, zijnde dinsdag en donderdag. Dinsdag heb ik wat gespeeld met de snelheid en er een fartlek van gemaakt. Vandaag was het nog rustiger. Enkel gedurende één kilometer heb ik de snelheid (4’22” min/km) wat opgedreven.

Bij de start voelde ik iets aan mijn patellapees van de linker knie, maar dat verdween nadien. De rechter hamstring blijft toch mijn zorgenkind. Door de sterke tegenwind was de inspanning iets groter dan wat de snelheid doet vermoeden en was deze goed voelbaar. Het zal komende zondag een aandachtspunt blijven. Steeds opletten en nergens iets forceren.

8260_10207926200326432_7732999622275307516_nVanaf nu heb ik maar twee aandachtspunten: koolhydraten stapelen en loopuitrusting. Koolhydraten stapelen kan je enkel door koolhydraatrijk voedsel te eten, zonder te veel vetten en andere overbodigheden. Vandaag zal ik ook beginnen om alles klaar te leggen, opdat ik zaterdag zonder stress kan vertrekken. Mijn volledig lijstje ga ik hier niet posten, maar naast de kledij waarmee ik meer dan drie uur ga lopen, moet ik ook iets voorzien om voor en na de wedstrijd aan te doen. Bovendien moet ik zorgen voor de dranken voor de laatste 24 uur en voor de laatste maaltijd: het ontbijt op zondag. Naast enkele bananen en energierepen zal er niet te veel op het menu staan.

Movescount_logo     strava


 

(173 keer bezocht, waarvan 1 vandaag)

Comments

comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.