ZooRun 2016

Na de langere duurloop van afgelopen vrijdag, was het zaterdag wedstrijddag in Opwijk. Vandaag staat de ZooRun van de Olmense Zoo op het programma. DCLA maakt van deze kindvriendelijke jogging een georganiseerde uitstap voor het ganse gezin. Er is voor ieder wat wils. Er is geen vast startuur en ook geen tijdsaanduiding. Er kan dus over de verschillende afstanden (5, 10 of 15km) gewandeld, gejogd of gelopen worden. In de groep van DCLA wordt elke discipline beoefend.

Bij aankomst valt onmiddellijk de populariteit op van dit evenement. Twee grote parkings staan helemaal vol. Parkeerwachters begeleiden elke auto naar een geschikte plaats. Op een medewerker wordt niet gekeken; overal word je de weg gewezen en de inschrijving verloopt supervlot. Na de groepsfoto rond 10.15u vertrekt iedereen van onze groep voor zijn omloop. Ik kies de 15km en de kids mogen de 5km lopen. Zij vertrekken dan ook als een pijl uit een boog voor hun parcours door het bos. Achteraf blijkt dat ze dit toch te weinig vonden en besluiten om deze omloop nog maar eens te lopen.

Ik kies voor de langste afstand en vertrek heel rustig. Het is zeker geen wedstrijd, maar te rustig lopen is ook mijn ding niet en dus loop ik iets sneller zonder te forceren. De smalle weggetjes tussen de bomen zijn perfect aangeduid. Bij het inhalen van enkele andere lopers wacht ik rustig af tot ik er zonder problemen voorbij kan. De langste afstand bestaat eigenlijk uit een combinatie van de omlopen van de 5km, gevolgd door de omloop van de 10km. Deze laatste omloop bestaat uit bredere wegen waar inhalen gemakkelijker gaat en waar ook veel minder bochten in voorkomen. Hier ligt mijn snelheid dan ook nog wat hoger. 2016-03-06

Fout lopen is hier echt onmogelijk. Er staan echt meer dan genoeg wegwijzers. Bovendien werden de natste stukken toch beloopbaar gemaakt met behulp van stro en boomschors. Dit is echt perfect voorbereid. Ook al loop ik de afstand alleen, nooit voelde ik me alleen. Er waren meer dan genoeg deelnemers zodat ik van het ene groepje naar het andere kon lopen. Een praatje kon er niet echt af, daarvoor bleef ik niet lang genoeg in hun buurt.

Kortom, de ZooRun van de Olmense Zoo is een perfecte jogging die je met het hele gezin kan doen en waar je achteraf nog ‘gratis’ de dierentuin kan bezoeken. Om het helemaal compleet te maken, zorgen ze voor douches en heeft het restaurant voldoende capaciteit om iedereen van eten te voorzien.

Movescount_logo      strava

(195 keer bezocht, waarvan 1 vandaag)

Comments

comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.