Solo duurloop op vrijdagmiddag

Vrijdag is het normaal wachten tot ‘s avonds om te lopen. Dan staat er de duurloop van DCLA op het programma. Vandaag is dat anders. Vermits ik morgen een langere duurloop wil doen, pas ik voor de avondduurloop met de collega’s van DCLA en kies voor een middagloop. Bovendien schijnt er een prachtig zonnetje en vanavond zou het lopen zijn bij ondergaande zon en verder in het donker.

Van de collega’s op het werk is er niemand die mee kan, dus maak ik er maar een solotochtje van. Het is dan moeilijk om op voorhand vast te pinnen welke omloop ik zal lopen. Ik zie dat wel tijdens het lopen. Ik neem me wel voor om er minstens 10K van te maken en om, zonder te overdrijven, een mooi tempo te blijven lopen. Vertrekken doe ik zoals steeds via de tunnel en het sportkot naar het kasteel van Arenberg. Op die manier zijn de eerste 4km steeds dezelfde en moet ik niet te veel nadenken over dat eerste stuk. Deze eerste 4 km loop ik dan ook niet echt snel, maar houd voldoende reserve, omdat ik nog niet weet wat ik nog allemaal ga lopen.

2016-03-11Enerzijds heb ik wel zin om er een langere tocht van te maken, anderzijds besef ik dat er in het weekend een langere duurloop moet gelopen worden. Na de vierde kilometer loop ik wel al iets sneller (13km/u). Deze snelheid ligt me goed en wil het lastige stukje tot aan de brug over de spoorweg zo blijven lopen. De zesde kilometer, mét de helling loop ik zelfs nog iets sneller: 4’26” of 13,5 km/u.

Daarna is het iets rustiger lopen. Ik houd de snelheid op ongeveer 12,5 à 13 km/u en zorg ervoor dat ik niet uitgeput aankom. Ondanks het mooie zonnetje ben ik toch blij dat ik warm genoeg ben aangekleed.

Movescount_logo     strava

(68 keer bezocht, waarvan 1 vandaag)

Comments

comments

Een gedachte over “Solo duurloop op vrijdagmiddag”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.