Nieuwe maand, nieuwe uitdagingen #MR16

Na de kortere duurloop van gisteren moet er vandaag wat meer gelopen worden. De pijn aan de achillespees wordt niet echt erger en dus staat niets in de weg voor een langere duurloop. Ik heb geen vaste omloop in gedachte en zelfs geen afstand of tijd. Ik vertrek dan ook samen met enkele collega’s voor een middagloopje. Het is wel de bedoeling dat ik daarna wat extra kilometers ga lopen. Op Strava zijn er elke maand nieuwe uitdagingen, zoals loop 10K of een halve marathon. Het is nu de eerste van de maand en dus kan er een nieuwe uitdaging afgewerkt worden. Als ik vandaag 21,1 km loop, telt dat dan ook automatisch als 10K?

Met een rustig tempo lopen we de eerste kilometers. De wind is duidelijk gedraaid t.o.v. gisteren. Wegens opkomende blessure bij mijn collega, besluit hij wijselijk om iets vlugger huiswaarts te keren. Ik, daarentegen, besluit om vandaag de Strava-uitdaging van de halve marathon aan te gaan. Er volgen waarschijnlijk nog meerdere lopen van deze afstand en hopelijk nog enkele langere gedurende de maand maart.

De snelheid probeer ik te houden, zoals we vertrokken zijn, namelijk om en bij de 11,5 km/u. Intussen ben ik meer bezig met de af te leggen weg dan met het aanhouden van deze snelheid. Als ik verder loop naar de Zoete Waters zal ik waarschijnlijk wel in de buurt van de geplande 21km komen. Intussen heb ik al enkele keren naar de Zoete Waters gelopen en telkens via een iets of wat andere weg. Vandaag probeer ik opnieuw een andere weg te vinden en wel eentje dat ik nu probeer te onthouden, zodat deze meerdere keren kan gelopen worden. Net voor de tunnel ‘Herendreef’ van de E40 loop ik dit keer wel de goede weg, tenminste de geplande weg. 2016-03-01

Op het lange stuk zuidwaarts kom ik nog Jesse Stroobants tegen. Hij liep dan wel aan een véél hogere snelheid en niet alleen omdat hij de wind in de rug had en waarschijnlijk lichtjes dalend. Hij is duidelijk goed aan het trainen. Ik loop zolang de wind me eerder hindert dan helpt aan dezelfde snelheid van 11,5 km/u. Zodra ik een bocht naar rechts maak en in westelijke richting loop, versnel ik tot 12 km/u. Na de zware helling en opnieuw een bocht naar rechts, loop ik in oostelijke richting en blijf aan 12 km/u aanhouden tot aan de Naamsesteenweg. Als ik opnieuw in westelijke richting loop, ligt de snelheid terug iets lager en heb zelfs iets meer moeite om de 11,5 km/u te houden.

Vanaf km 16 probeer ik de snelheid nog iets op te drijven en blijf dan lopen aan 12,5 km/u. Op dat ogenblik begin nog het meest last te hebben met koude handen. Ik draag nochtans handschoenen, maar door de regen, helpen deze niet veel, vrees ik.Toch blijf ik deze snelheid aanhouden tot ik aankom. De gemiddelde snelheid bedraagt uiteindelijk 11,9 km/u of 5’02” min/km. Helemaal niet slecht met deze koude en wind.

Movescount_logo      strava


 

 

(109 keer bezocht, waarvan 1 vandaag)

Comments

comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.