Rustig tempoloopje #MR16

Na de DCLA duurloop van gisteren, met stevige versnelling, heb ik vandaag eigenlijk een rustdagje verdiend. Toch wil ik met het mooie weer niet blijven binnenzitten. Nadat de jongens afgezet zijn aan de tennis, heeft de papa wat tijd om zelf te sporten.

Het is de bedoeling om het rustig aan te doen. Morgen zou er eigenlijk een lange duurloop moeten gelopen worden, maar de kans bestaat dat er geen tijd voor is, dus kies ik vandaag voor een rustig tempoloopje. De eerste kilometer loop ik vlot onder de 5 min en zelfs met een hartslag onder de 130 hs/min. Dit is perfect. Dat er een sterke afdaling inzit en waarschijnlijk een gunstige wind, laat ik even terzijde. 2016-02-06

De volgende kilometers verlopen allemaal vrij goed. Steeds blijf ik onder de 5 min en blijf ik gemakkelijk onder de 140 hs/min. Dit ziet er echt wel goed uit. Dan begin ik aan twee rondjes rond de grote vijver in het provinciaal domein in Kessel-Lo en hier gaat de snelheid iets omhoog. Het spijtige is dat de hartslag iets meer omhoog gaat. Waarschijnlijk speelt de stevige wind hierbij een belangrijke rol. Het tweede rondje loop ik nog wat sneller, net iets sneller dan 12,5 km/u, maar dan ook met een hartslag van 150 hs/min.

De weg naar huis probeer ik een evenwicht te vinden tussen voldoende snelheid (12 km/u) en een niet te hoge hartslag (<150hs/min). Rekening houdend met de nadelige wind en het iets hellend karakter mag ik dit niet slecht noemen.

Movescount_logo     strava

(85 keer bezocht, waarvan 1 vandaag)

Comments

comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.