Eerste DCLA-training van het jaar

Woensdag is DCLA-trainingsdag. Dit is in 2016 niet anders. De meeste zijn dan ook aanwezig en zoals steeds vertrekken we om 18.15u vanuit de Elfkamper. Dit is de kantine van het Gaston Roelants Atletiekstadion in Kessel-Lo. Na mijn pijntjes van zondag en  gisteren is het mezelf aangeraden om het rustig aan te doen. De opwarming verloopt zoals steeds op de weg rond de café De kastaar. Dit keer wordt er volgens mij iets trager gelopen, wat me dit keer zelfs goed uitkomt. Toch zie ik een kleine opstoot in mijn hartslag dat gelukkig vrij snel hersteld is. In ieder geval laat de knie niet te veel van zich horen. Ik kan dus aan de eigenlijke training beginnen.

Na een heel korte nieuwjaarsspeech (zo heb ik ze graag) van de trainer gaan we over tot de orde van de dag. Vandaag is het een eenvoud uit te leggen training. We starten eerst met enkele ‘déboulé’kes’ en daarna werken we volgend schema af, rekening houdend dat V vlot tot snel betekent en R is rust of joggend: V1′ – R1′ – V2′ – R2′ – V3′ – R3′ – V4′ – R3′ – V3′ – R2′ – V2′ – R1′ – V1′. Het resultaat zie je hier: 2016-01-06_2

Door enkele stoorzenders (andere fluitsignalen) zijn we voor het langste stuk een minuut te vroeg vertrokken en hebben naast de minuut minder rust ook een minuut te veel ‘snel’ gelopen. Dit maakte de training nog iets zwaarder. Ik ben alvast blij dat mijn knie het uitgehouden heeft. Het was duidelijk dat een zachte ondergrond hiervoor veel beter is. Op de kleine helling met harde ondergrond in het midden van het park voelde ik ze wel en moest ik dubbel voorzichtig zijn. Na het intensieve werk hebben we in groep nog enkele minuten uitgelopen, deels op de Finse piste, deels op het gras binnen de atletiekpiste.

In het gesprek dat ik met iemand had na de training is het me duidelijk geworden dat looptrainingen moeten aangevuld worden met oefeningen “core stability”. Hier moeten we dan toch ook maar eens mee beginnen.

Movescount_logo     strava


 

 

 

(107 keer bezocht, waarvan 1 vandaag)

Comments

comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.