Verlofdag is trainingsdag

Na het rustig aperitiefloopje en de copieuze maaltijd achteraf, moet er vandaag gelopen worden. Door het feestelijk karakter is er geen jeugdtraining en blijft de kantine van DCLA gesloten. Door familiale omstandigheden wordt een deelname aan de training, als er al een is, moeilijk en dus moet ik wel op mijn eentje lopen.

Voor het vertrek had ik nochtans een rustig loopje in mijn hoofd, maar al na enkele meters (!!) was al duidelijk dat het een stevige loop zou worden. De eerste kilometer blijf ik desondanks nog vrij rustig. Tijdens deze rustige aanloop denk ik aan het Vlierbeekpad. Vandaag zou wel eens het uitgelezen moment zijn om hier een PR neer te zetten. De aanvang hiervan ligt al na 2km, dus heel veel opwarming is er niet bij. De snelheid tijdens dit Strava-segment neemt dan ook verder toe naargelang ik korter bij het einde kom. Toevallig past het hele segment net binnen kilometer 3 en daarom besluit ik om deze kilometer verder af te maken aan een (voor mij) hoge snelheid. Dit is dan nog een extra beetje training, om op het einde van de versnelling de snelheid relatief hoog te houden.

Na deze versnelling heb ik amper 3 km gelopen. Er moeten dus nog heel wat kilometers gelopen worden. Ik heb vanmorgen een bericht gelezen van Running.be om op 11/11 11km te lopen. Het is dus de bedoeling om minstens 11km te lopen. En nu ik toch al vrij snel vertrokken ben, moet ik er wel een snelle loop van maken. Na het Vlierbeekpad volgt een rondje Finse piste en een ronde rond de grote vijver in het provinciaal domein. Hier blijf ik gewoon het tempo hoog houden erop lettend dat de ademhaling rustig blijft en ik dus niks forceer.

In de terugweg naar huis plan ik nog een versnelling op het Negenbunderspad. Dit 800m lange stuk loopt niet echt ideaal, maar hier wil ik nog eens ‘alles’ geven. Het is dan ook geen verwondering dat ik mijn PR verbeter en op de derde plaats kom volgens Strava. Vanaf nu is het gewoon uitlopen aan 13 km/u om de 11K volledig te maken. Achteraf heb ik dan ook via sociale media, zoals Twitter en Facebook deze loop gedeeld met hashtag #runningbe11k.

Movescount_logo      strava


 

(128 keer bezocht, waarvan 1 vandaag)

Comments

comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.