DCLA-training (200-500-800)

Het is woensdag en dan staat er natuurlijk een training van DCLA op het programma. Vooraleer te vertrekken richting de atletiekarena komt de kledijkeuze. Het weer vandaag is rustiger dan gisteren, maar toch vrij fris. De regen is nooit ver weg. Dit keer kies ik voor een T-shirt en dunshirt met lange mouwen. Hierboven draag ik een dus fluovestje mét mouwen.
(Achteraf blijkt dit aan de binnenkant toch vrij vochtig te zijn, natter van het zweet dan van de regen dus.)

Traditioneel, in de winter, starten we met een opwarmingsronde richting Linden van bijna 5K. De eerste helft lopen we net iets meer dan 11 km/u  en de tweede helft van deze opwarming wordt er zelfs aan 12 km/u gelopen. Na de opwarming krijgen we van Miel te horen wat ons te wachten staat. Vandaag staat er 3x200m, 3x500m gevolgd door een 3x800m op het programma. Zonder te veel tijdverlies gaan we aan de start. Er worden niet eerst enkele korte versnellingen gelopen. We starten sowieso met 3 x 200m en deze worden dan maar beschouwd als de versnellingen, nodig om de snelle spieren eens los te wekken. Deze korte sprintjes worden ‘snel’ gelopen.

Het volgende gedeelte, de iets langere versnellingen, worden minder snel gelopen, maar eerder vlot. De laatste weken worden deze vlotte stukken toch wel vrij snel gelopen. Het lijkt telkens op een kleine wedstrijd. In ieder geval houdt iedereen min of meer zijn eigen snelheid aan, zodat de interval toch voor iedereen gepast wordt gelopen.

Na de laatste versnelling loop ik rustig verder om nog een rondje op de Finse piste uit te lopen. Ik zorg ervoor dat ik tijdig terug in de Elfkamper (de kantine) ben. De training van Tibo en Tobi zit er dan ook op. Toevallig is vandaag ook de shop open, normaal enkel op vrijdag, en zijn er spikes beschikbaar voor onze jonge, nieuwe wedstrijdatleten. De volgende wedstrijd (Wespelaar, 6 dec) kunnen Tibo en Tobi dus met spikes lopen. We’ll see.

Movescount_logo     strava


 

 

(87 keer bezocht, waarvan 1 vandaag)

Comments

comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.