DCLA: Triple 1500m

De trainingsloop van gisteren was toch wel vrij zwaar.  Als je ‘s avonds na een half uurtje in de zetel, niet meer kunt wakker blijven, ben je moe. De 14K met een intensieve tweede helft heeft duidelijk energie gekost. Het wordt dus een avond waar ik vroeger dan anders in bed ga.

Vandaag is het weer tijd voor een training van DCLA. Er wordt dus niet gelopen tijdens de middag, althans niet voor mij. Gelukkig, want vandaag is het grijs en nat, niet aangenaam om zo te vertrekken. Na het werk, tijdens de rit naar huis, voel ik me opnieuw vrij moe. Hopelijk wordt het vanavond geen te zware training. Een koffie en wat koekjes later, voel ik me terug goed en maak me klaar om naar DCLA te vertrekken. Het regent al niet, maar het blijft toch wel fris en vochtig. Ik kies dus toch voor een dunne shirt met lange mouwen.

Om stipt 18.15u vertrekken we in groep voor de opwarming van onze training. Tijdens de opwarming wordt door enkele het initiatief genomen om korte versnellingen in te lassen? Als we na 3 km aankomen voor verdere richtlijnen van onze trainer, heb ik het niet alleen warm genoeg; het zweet breekt al goed uit. Een gewoon T-shirt zou dus zeker warm genoeg zijn. Gelukkig is mijn shirt echt wel dun en goed doorlatend.

De opdracht voor vandaag is heel eenvoudig: drie keer 1500m, twee keer hier in het provinciaal domein, daarna een derde 1500m in het Heuvelhofpark waar de Finse piste verlicht is. De twee vlotte 1500 in het provinciaal domein worden vrij perfect gelopen in 6’30”. Tijdens de tweede 1500m lopen er twee iets voorop en tijdens de laatste 500m versnel ik een beetje zodat ik tegen het einde net achter hen eindig. Daarna lopen we rustig naar het park Heuvelhof voor de derde 1500m van de avond. Deze wordt zelfs nog een beetje sneller gelopen dan de vorige, ondanks het heuvelachtig karakter ervan.

Na deze derde versnelling kiezen sommige er nog voor om een vierde keer deze afstand te lopen, maar ik besluit met enkelen om enkel nog rustig wat uit te lopen en al joggend terug te keren naar de atletiek Arena waar de kinderen ook bijna gedaan hebben met hun training. Het is weer een gezellige training geworden. Intussen kan ik me al psychologisch voorbereiden op de wedstrijd van zondag. Eerst is er nog de aflossingsuurloop op vrijdag, gevolgd door een taartenfestijn. Ik ben ervan overtuigd dat het een leuke avond gaat worden.

Movescount_logo     strava


 

(25 keer bezocht, waarvan 1 vandaag)

Comments

comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.