Een tweede rondje in hoger toerental

Vandaag staat er eigenlijk geen training op het programma, maar omdat ik niets meer voel van de training van gisteren heb ik toch alweer zin om opnieuw te gaan lopen. Morgen, woensdag, staat er een training van DCLA op het programma, dus eigenlijk moet/mag ik het vandaag niet te zwaar maken.

Rik is altijd bereid om te gaan meelopen. Hij is nochtans niet van plan om te lopen vandaag, maar een eenvoudig vraagje of hij mee gaat, wordt positief beantwoord. Zijn tempo ligt in principe iets lager als het mijne, maar ik moet echt leren om dat tempo te lopen op de langere duurlopen. Het is dus niet slecht om samen met hem te lopen. Bovendien is dit een dag van (relatieve) rust en is het veel beter om enkel wat rustig te lopen. We lopen dan ook aan een gemiddelde snelheid van 10 km/u.

Op de terugweg besluit ik om er nog wat kilometers bij te doen en doe de lus van 3,8K die we net gelopen hebben, nog eens te doen, maar dan iets sneller. Door de hernieuwing van het academiejaar is het overal vrij druk. Ter hoogte van het kasteel van Arenberg geraak ik zelfs niet door en moet mijn best doen om niemand omver te lopen. Eenmaal de Celestijnenlaan voorbij is de kust helemaal vrij en kan ik ongehinderd lopen. Op dat moment schiet me het segment van Strava te binnen. Het is nu misschien een uitgelezen moment om het begin Dijlepad of de climb Egenhoven forest aan te vallen, t.t.z. mijn persoonlijke besttijd. Het is geen goed idee om ze beide op hetzelfde moment proberen te verbeteren, maar ik weet niet waar de tweede exact aanvangt, dus doe ik het toch maar.

Tijdens het lopen is het moeilijk om op de juiste plaats te versnellen. Ik versnel gestaag tot de snelheid die ik hoop te kunnen volhouden. In de huidige omstandigheden kom ik uit op 15km/u of 4’00” Min/km. Volgende week moet ik trouwens mijn jaarlijkse fysische testen afleggen en daar hoop ik ook om deze snelheid gedurende 2400m vol te houden. Nu komt het moeilijkste stuk op het laatste, omdat daar het korte klimmetje van de climb Egenhoven forest nog te beklimmen valt. Het eerste vermelde segment heeft volgens Strava toch de prioriteit gekregen, want daar verbeter ik mijn eigen PR met 11″ en kom nu uit op de 47e plaats (van de 448). Niet slecht voor een amateurke van mijn leeftijd.

Na deze extra lus loop ik rustig verder en klok uiteindelijk af net binnen het uur voor de afgelegde 11,3 km. Rekening houdend met de rustige eerste helft, is dit nog een vrij snel gemiddelde.

Movescount_logo     strava

(28 keer bezocht, waarvan 1 vandaag)

Comments

comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.