Toch nog eens op de fiets

Door allerlei omstandigheden staat de fiets al een week werkloos in de garage. Het is hoog tijd om deze  nog eens van stal te halen. In de afgelopen week is ook mijn nieuwe outfit toegekomen. Ik heb deze besteld vanuit een ver land en het was niet alleen aan de prijs te merken, maar vooral ook aan de levertijd. Deze bedroeg maar liefst zes weken. Een mens zou voor minder ongeduldig worden. Al bij al ben ik tevreden met de bestelling. Vanaf vandaag kan ik volledig assorti met mijn fiets rondrijden.

Scott fietskledij
Scott fietskledij

Het is vandaag natuurlijk niet de bedoeling om de kledij te showen aan het -niet opgekomen- publiek. Het is enkel de bedoeling om nog eens wat te fietsen in de omgeving en hier in de buurt wat hellingen te doen. Het bewijs is er snel: fietsen vergt toch heel wat training. Ook na vandaag zullen er nog veel rondjes getrapt moeten worden om van enige fietsconditie te spreken.

Is het toeval of niet, maar vandaag heb ik al via twee totaal verschillende bronnen gehoord dat trainen voor triatlon echt wel goed is. Het zorgt niet alleen voor een aangename afwisseling in de trainingen; het zorgt eveneens voor de training van verschillende spiergroepen en dus ook voor relatieve rust van de verschillende spieren en gewrichten. Het is zeker niet de bedoeling om op korte, noch lange termijn aan triatlon te doen, maar dit neemt niet niet weg dat ik in de toekomst naast het lopen ook zal zwemmen en fietsen.

 

(179 keer bezocht, waarvan 1 vandaag)

Comments

comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.