Toch nog een derde deze week

Ondanks ik deze week al twee keer gelopen heb, wil ik toch nog wel eens een derde keer rustig lopen.
Vrijdagmiddag zijn we vaker met meerdere om de middagpauze al lopend door te brengen. Vanmiddag staan er frietjes op het menu, dus kan er niet gelopen worden. ūüôā
Er wordt afgesproken om wat vroeger te vertrekken. Mede door het warme weer, wordt de start al gepland om 8.30u.  Zelfs op dit uur zijn we met vier om onze vertrouwde omloop te lopen. Met vier is het al wat moeilijker om allemaal naast elkaar te lopen, maar per twee is perfect doenbaar.
Ligt het tempo iets te hoog of voelt er eentje zich wat minder, toch blijft R. iets achter en zelfs na enkele pogingen om me te laten afzakken, blijft hij steeds verder achter. Na drie kilometer zien we hem al niet meer wanneer¬†we rechts afdraaien in het bos. Iedereen blijft stil; er wordt quasi niet gesproken. Het tempo gaat heel lichtjes de hoogte in, maar blijft rustig. Op kilometer 5 keert¬†B. om zodat hij R. kan vergezellen; met twee lopen we dit tempo verder om uiteindelijk terug ‘binnen’ te lopen met een gemiddelde van 10,8 km/u of 5’33” min/km.

Deze week heb ik dus dit zelfde rondje drie keer afgelegd. Hopelijk niet te veel als tweede week na een stille periode van zes weken. Als niets in de weg ligt, loop ik het komende weekend toch ook nog eens.

Movescount_logo   strava


 

(30 keer bezocht, waarvan 1 vandaag)

Comments

comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.