Minder pijn??

Vandaag blijf ik die (lichte) pijn voelen in mijn rechter dijbeen. Sinds ik dinsdag de afspraak gemaakt heb in de GRIT sports clinic, probeer ik mij te concentreren over de exacte locatie van de pijn. Het zal sowieso moeilijk worden om precies te beschrijven wat ik voel, waar en wanneer. Tijdens de middag loop ik toch nog maar eens hetzelfde parcours en dan probeer ik te achterhalen welke pijn ik waar voel. Bovendien probeer ik eveneens te onthouden hoe de pijn zich laat voelen de rest van de dag én morgen.
Eerst moet er gelopen worden natuurlijk. De pijn blijft toch steeds aanwezig. Voor het lopen voel ik de pijn aan de voorkant van mijn dijbeen. Gisteren was het eerder aan de binnenkant. De eerste meters zijn echt niet om aan te zien. Ik ben net een 80-jarige die voor de eerste keer gaat lopen. Nadat de spieren wat opgewarmd zijn, gaat het ietsjes beter, maar de pijn blijft toch voelbaar. Een kilometer verder concentreer ik mij alsmaar meer op mijn lopen en mijn ademhaling, waardoor de pijn niet meer mijn eerste bekommernis is. Tijdens het lopen trekt de pijn zich helemaal rond het been. Dan is er precies een band in het midden van het bovenbeen waar de pin voelbaar is.
We lopen met vier en het tempo ligt niet te hoog. We lopen vrij constant aan 10,5 km/u. De hartslag ken ik niet, maar ik voel mij goed en er breekt nog geen zweet uit. Tijdens de tweede helft gaat de snelheid toch iets de hoogte in (11 à 11,5 km/u) en krijg ik het ook iets warmer. Op de Karmelietenberg lopen we relatief sportief naar boven en zodoende halen we toch een gemiddeld tempo van 5’32” min/km.

Movescount_logo     strava


 

(38 keer bezocht, waarvan 1 vandaag)

Comments

comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.