Linden Bosloop

Vandaag staat de eerste Lindense bosloop op het programma. In de afgelopen week heb ik dit parcours al enkele keren verkend en er mag dus geen verrassing meer inzitten. Toch zal het een onbekende blijven, tot na de start, hoe ik het er zal vanaf brengen tijdens de wedstrijd.
De afgelopen weken blijf ik last hebben van mijn rechter dijbeen. Na wat internet-lectuur kan ik alleen maar besluiten dat ik een spierverrekking heb en deze dus moet laten genezen. Deze week ga ik het nog heel rustig aan doen, maar als de pijn volgend weekend niet weg is, zoek ik professionele hulp.
Tijdens de opwarming is de pijn echt wel erg. Mijn rechterbeen voelt echt niet goed. Het hinkelen op één (rechter) been lukt zelfs niet. Een normaal mens, een niet-sporter, zou helemaal niet starten. Ik start natuurlijk wel en, omdat het moet, met wat minder opwarming dan maar. Op die manier sta ik helemaal niet stressloos aan de start, wetende dat de eerste kilometer met pijn gaat zijn. Normaal gaat dan de pijn weg of, beter gezegd, heb ik er minder last van. Zolang het enkel bij spierpijn blijft, maak ik mij nog niet te veel zorgen.
Met een half uur vertraging klinkt het startschot in de Linden. Meer dan 350 lopers zetten zich in beweging voor de 7 en 14 kilometer door de Lindense bossen. Na een kleine helling krijgen we een mooie afdaling onder de loopschoenen. Hierdoor gaat voor iedereen het tempo ferm de hoogte in. Toch heb ik na vijfhonderd meter al een hartslag van 175 hs/min. Is dat niet wat (veel) te hoog? Ik vrees dat ik me nu al aan het forceren ben. Er moet nog een uur gelopen worden!! Ik houd me vanaf dan al iets in, waardoor meerdere me passeren. Na iets meer dan een kilometer beginnen we aan de eerste helling en vanaf dan probeer ik mijn positie toch wat te behouden. Dit belet me niet om hier nog enkele plaatsen te verliezen. Na de eerste helling volgen er nog vele, maar ik kan vanaf nu mijn positie redelijk behouden. Bij de eerste ronde passeer ik aan de aankomst van de 7km op 31,38″. Dit zou een 27e plaats betekenen op deze afstand.
Ondanks de vermoeidheid die nu echt wel begint te wegen, start ik vol goede moed aan de tweede ronde. Ik geniet volop van de aanwezige supporters en het geeft je toch weer die extra energie om door te gaan. De aanloop naar de eerste helling is toch wel zwaar door de hevige tegenwind. Op de helling heeft iedereen het moeilijk, ook ik. Toch verlies ik hier vaak iets minder dan mijn (op dat moment) nabije collega’s. Tijdens de tussentijdse afdalingen komt er soms eentje terug, maar op de volgende helling zit ik dat weer recht. In de verte zie ik voor mij pas iemand lopen en zet toch stevig de achtervolging in. het lukt me niet meer om haar in te halen, maar het zorgt er wel voor dat ik niet meer ingehaald wordt. Integendeel, ik strand op ‘maar’ zes seconden en met een voorsprong van veertig seconden op de eerste achterligger.

Aankomst Linden Bosloop
Linden Bosloop

Aan de aankomst ben ik tevreden van de neergezette prestatie. Als de eerste Leffe binnen is en de eerste straffe verhalen verteld zijn, besef ik wie er allemaal voor mij is en dan begint het weer te knagen. Moet ik harder trainen? Moet ik er toch meer voor gaan leven? In de eerste plaats, moet ik van de spierpijn verlost worden en dan durf ik weer aan stevigere trainingen denken. Voorlopig relatieve rust, enkel wat herstelloopjes tijdens de middagpauze. Op maandag neem ik complete rust. Ik ga niet met de fiets werken en loop ook niet tijdens de middag. Dinsdag zou ik toch wel graag nog eens gaan lopen.

Movescount     strava


Uitslag 7km
Uitslag 14km

(184 keer bezocht, waarvan 1 vandaag)

Comments

comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.