Zonnige duurloop

Zondag zou eigenlijk een rustige dag moeten zijn, maar ook dit keer is het weer een dag waar de agenda weinig tijd over laat om een lange duurloop toe te staan. In de namiddag is er thuis een familiefeestje voor de verjaardag van de kids. Toch is het pas na half één eer ik mijn loopkleren kan aantrekken. De zon schijnt volop, maar dat maakt nog geen zomer, dus toch maar niet te licht kleden.
Eénmaal buiten begin ik mij toch meer te concentreren op welke weg ik zal volgen én om toch maar niet te snel te lopen. Het moet een +20K worden, dus ik moet me zeker inhouden. Toch krijg ik het na tien minuten al behoorlijk warm.  Ik besluit om toch maar het shirt met lange mouwen uit te trekken en rond mijn midden te binden.… Lees verder

Week 10 (02/3 – 08/3)

Een nieuwe week, een nieuwe start; dit keer is dit bijna letterlijk te nemen. Afgelopen  zaterdag heb ik deelgenomen aan een halve marathon en vandaag, maandag, wil ik dus enkel een rustige herstelloop doen. Gelukkig kan ik altijd rekenen op een collega om mee te lopen.
Iets voor 12 uur vertrekken we aan een rustige jogging en we doen zelfs een iets kleinere toer dan normaal, zodat ik zeker er echt van kan herstellen. De afgelegde afstand bedraagt 7,35 km en we hebben er 45 min over gedaan onder een zacht zonnetje.

Movescount_logo     strava


Vandaag, dinsdag, wordt de routine reeds doorbroken. Door omstandigheden kon ik niet lopen tijdens mijn middagpauze. Afgelopen zondag had ik een bewuste rustdag en gisteren had ik enkel een kleine, rustige herstelloop gedaan, dus staat er vandaag een iets langere training op mijn denkbeeldig schema.

Lees verder