My way to Chicago (week 4/12)

Wedstrijdweek!

Maandag (DL 16k)

De langere trainingen met versnellingen zijn toch goed verteerd. Vandaag staat er zelfs een iets langere duurloop op het programma. Langs waar gaan we deze 16k vandaag lopen? Vermits ik deze training niet vanop mijn werk doe, moet ik van thuis uit een omloop van 16k verzinnen. Het zal mijn ‘oude’ toer langs Pellenberg worden en er ergens een kilometer bijplakken.
Ik start met de nodige voorzichtigheid en loop verder rustig de hellingen op en af. Het weer zit me niet mee. Na een zonnige start krijg ik vanaf 4k regen over me heen. Gelukkig ben ik intussen opgewarmd en kan het geen kwaad. Enkele kilometer verder komt de zon er opnieuw door en kan ik al beginnen opdrogen. Het blijft relatief fris en ik probeer niet te zweten.
Uiteindelijk moet ik op het einde nog wat lusjes draaien om toch de 16k vol te maken.
Strava Garmin Runalyze

Dinsdag (DL 12k + str)

Gisteren heb ik het lopen uitgesteld tot ik na het werk thuis kwam, vandaag loop ik eveneens na het werk. De kids zijn niet thuis en heb dus alle tijd. Toch hebben ze me nodig. Hoe kan het anders, maar ze zijn iets vergeten. gelukkig zijn ze niet te ver van huis en mijn loopje wordt dus richting hun verblijfplaats. Na enkele kilometer dalen en het ophalen van wat ze vergeten zijn, kan ik het hen gaan bezorgen. Terugkeren doe ik langs dezelfde weg, maar dit keer zijn het vooral positieve hoogtemeters. Ik blijf het rustig houden want ik weet al wat me morgen te wachten staat.
Toch zoek ik nog een plaatsje om mijn vier strides af te werken, net na mijn 12de kilometer..
Strava Garmin Runalyze

Woensdag (Hill to tempo)

Dit is weer eentje van de verscheidene combitrainingen. Bij combitrainingen is het de bedoeling om de de spieren een bepaalde vermoeidheid te geven en daarna, met deze vermoeidheid een specifieke training af te werken. Dit keer zal een aantal herhalingen van bergop-sprintjes voor de vermoeidheid zorgen.
Na een voldoend lange opwarming, samen met Tobi, kom ik aan het begin van mijn eerste heuvelsprint. De bedoeling is om 6 keer omhoog te lopen gedurende 90 seconden aan medium effort. De eerste keer start ik aan een vlot tempo zonder te overdrijven, maar wat duren die 90 seconden lang? Die blijven duren! Ik geraak nooit op tijd boven. Omdat het steilste stuk tevens het laatste is en dat toch bij de training hoort, start ik de tweede herhaling iets verder op de helling. Ja jongens, het blijft echt wel zwaar om dat 90″ vol te houden. Vanaf de vierde keer ga ik niet meer onmiddellijk joggen, maar blijf eerst 30″ wandelen en neem dan nog 2,5 minuut om terug naar beneden te joggen.
Na de zes heuvelsprinten en de noodzakelijke 3 min rustig joggen start het tweede deel: 6k tempo. Hier is het de bedoeling om rond de 4’00” min/km te blijven. Met een grote lus richting Lubbeek blijf ik toch wel weg van de hellingen in Pellenberg. Na enkele kilometer merk ik dat het redelijk lukt om het gevraagde tempo aan te houden. De licht stijgende stukken zijn wel meer dan voelbaar. De laatste kilometer duurt echt wel lang. Ik wil niet op mijn horloge kijken en moet dus wachten tot deze het eindsignaal geeft.
Tevreden van mijn eigen prestatie geniet ik van de resterende 3k om uit te lopen, ook al gaan deze omhoog.
Strava Garmin Runalyze

Donderdag (DL 12k)

De hellingen en tempotraining heeft me wel vertrouwen gegeven. Vandaag wil ik het echt rustig houden. De training van gisteren, maar vooral de wedstrijd van morgen speelt door mijn hoofd. Het is dan de ideale gelegenheid om het parcours van de Bosloop te verkennen. Samen met Tibo en Tobi lopen we door Lindenbos hun parcours van de 4k en daarna doe ik het bosgedeelte van de 7k. Hiermee gaan we het morgen moeten doen.
Strava Garmin Runalyze

Vrijdag (Bosloop)

Vrijdag 16 augustus, the day). Vandaag staat de Linden Bosloop in het vet genoteerd in mijn agenda. Deze straten- of bosloop is niet alleen dé lokale wedstrijd; het is tevens de tweede manche van het criterium ‘Marathon van Lubbeek‘. De afgelopen jaren was ik hier steeds derde, maar dit jaar zijn er enkele collega Brokkenlopers bijgekomen die sneller zijn en een podiumplaats zit er dus niet meer in. Toch wil ik hier het beste van mezelf geven. Natuurlijk zijn hier naast de Brokkenlopers nog veel bekenden vanuit de omgeving alsook van de atletiekvereniging DCLA.

Het is wachten op de laatste deelnemers van de 4k race eer de start kan gegeven worden van de 7k en 14k. Deze twee wedstrijden vertrekken gelijktijdig over hetzelfde parcours door Lindenbos. Na een klein rondje rond het voetbalveld en kerk is al duidelijk wie vooraal zal eindigen. Een plaats is niet te zeggen want er lopen deelnemers van twee wedstrijden door elkaar. Tijdens de lange beklimming op de Kortrijksestraat kan ik al enkele plaatsen goedmaken en ben niet van plan die nog af te geven. Twee gekenden, waaronder Tom, lopen niet veel voor mij, maar het blijft een uitdaging tot het einde van de wedstrijd. Ik verlies quasi niets, maar ik kan ook geen meter goedmaken. Er loopt nog iemand voor me die ik niet ken en hem zie ik wel steeds van dichterbij. Samen met hem, de vierde van de 7k-wedstrijd, beëindig ik de eerste ronde en kan dus opnieuw beginnen aan de zware ronde. Ik blijf een twintigtal meter hangen achter Tom en Alain.
Net voor de laatste echt zware helling komt er nog een steile afdaling en ook hier wil ik niet te veel tijd verliezen. Het is intussen al vrij donker geworden, maar het is gewoon rechtdoor tot op het gras. Maar daar gebeurt het! Mijn linker voet slaat om en ik kom terecht op de bovenkant van mijn voet en hoor een enorme krak en roep er spontaan nog ‘Krak!’ bovenop. Dit is niet goed. Dit is echt slecht.
Ondanks alles blijf ik doorlopen maar merk dat mijn twee voorliggers inhalen niet meer mogelijk is. Op het einde van de Prinsendreef, 1k voor het einde, vermindert Tom wat waardoor ik tot bij hem kan komen. Tijdens de afdaling van de Vossekoten loop ik net achter hem en net voor de finish laat hij me passeren waardoor ik nog zesde kan worden. Dank je Tom!
Na de aankomst is er maar één prioriteit: ijs! Ik wil zo snel mogelijk ijs leggen op mijn voet, want de enkel begint al snel te zwellen. Stappen is moeilijk en ik voel onmiddellijk dat lopen er de komende dagen niet meer inzit.
Hier gaat mijn ideale voorbereiding op de Chicago Marathon. .
Strava Garmin Runalyze

Enkele Brokkenlopers (vlnr: Tom-Werner-Tobi*-Arno-Jeroen-Andy-Ben)
*: misschien ooit brokkenloper

Zaterdag

Zoals verwacht is het echt niet goed. Lopen zit er helemaal niet in. Rusten en met mijn voet omhoog liggen, het enige wat goed zou zijn, zit er ook niet in. Het is vandaag Meeting voor Mon bij DCLA en ik ben er Jury. Naar DCLA dus!
Strava – Garmin – Runalyze

Zondag

Het stappen gaat maar een minuscuul beter. Gelukkig lukt fietsen wel en kan ik in de namiddag wat gaan fietsen.
Strava – Garmin – Runalyze

Ondanks de 0 in het weekend komt mijn weektotaal op 78km.

Overzicht deze week:

Maandag: 16k duurloop
Dinsdag: 12k duurloop + strides
Woensdag: Hill to Tempo
Donderdag: 12k duurloop + strides
Vrijdag: Wedtrijd
Zaterdag: 12k duurloop
Zondag: 22k duurloop

(61 keer bezocht, waarvan 1 vandaag)

Comments

comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.