Citytrip Londen, dus lopen in Hyde park

Het is krokusverlof en we gaan er met de kids eens even tussenuit. London, here we come!

Na vele jaren erover te spreken, is de reis naar Londen eindelijk geboekt en zijn de valiezen gemaakt. De loopschoenen zitten er natuurlijk ook in. We gaan maar enkele dagen, maar ik hoop toch om minstens één keer de loopschoenen aan te trekken en te gaan lopen in Hyde Park.

De eerste ochtend in Londen zet ik mijn wekker iets vroeger en op nuchter maag vertrek ik in alle stilte uit de hotelkamer. De avond voordien had ik een weg geprogrammeerd om toch niet verkeerd te lopen. Een parcours op de horloge bestaat enkel uit lijnen zonder richting. Te veel lijnen die mekaar kruisen of in elkaars buurt liggen, zorgen alleen maar voor verwarring.

Ik loop in ieder geval via het kleine Holland Park en Notting Hill (Gate) naar het wereldberoemde Hyde park. In Hyde park probeer ik zoveel mogelijk te zien en loop dan ook tot aan de oostelijke kant, aan park Lane. Bij het terugkeren valt pas op hoe dit park is aangepast voor lopers. Je vindt er zowel asfaltwegen als onverharde wegen, exclusief voor lopers. Fietsen zijn echt niet toegelaten. Het valt me achteraf pas echt op hoe populair het lopen hier is via Strava Flybys en door het aantal segmenten dat hier dagelijks gelopen wordt. Indrukwekkend!

Na 11K kom ik terug aan de zuidwest hoek en kan dan teruglopen richting hotel. De private road tussen Kensington Palace en Palace Green wil ik toch nog zien en ik loop hierlangs. Via de volgende laan keer ik dan terug naar het zuiden om langs de grote weg (Kensigton High Street en Hammersmidt Road) opnieuw het hotel op te zoeken.

Voor 9u, maar toch met 15K op de teller, kom ik terug op de kamer en kan me samen met de rest klaarmaken voor het ontbijt. Ondanks de stramme spieren heeft het me toch deugd gedaan om hier ‘s morgens te kunnen lopen.

        

(185 keer bezocht, waarvan 1 vandaag)

Comments

comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.