Zondagavondloop: Houwaartse-Horst-Gobbelsrode

Het weekend dient voor de langere duurlopen. Toch is het weer pas op zondagavond eer het er van komt.

Eerder op de dag hebben Tibo en Tobi hun veldcross gelopen in Herentals. Als Vlaams-Brabantse club is het in een andere provincie altijd een verrassing wat de tegenstand betreft. Het aantal deelnemers viel best mee. In hun wedstrijd (Min °2005) stonden een 60-tal lopers aan de start. Na een goede 500m hing Tobi al derde en was Tibo niet veel achter hem; ik schat elfde. In de tweede ronde hing Tobi stevig tweede, net achter de eerste. Bij de aankomst was de eerste duidelijk iets te sterk, maar kon hij zijn tweede plaats toch verzilveren.

Door een prijsuitreiking waarop je vrij lang moet wachten en een verre verplaatsing is de dag al ver gevorderd eer je terug thuis bent. Het is dan ook al bijna donker eer ik zelf mijn sportschoenen kan aantrekken voor mijn langere duurloop. Door tijdsgebrek kan ik er gaan al te lange duurloop van maken; het zal dan maar iets steviger worden.

De eerste helft houd ik het nog vrij rustig. Met kilometertijden variërend tussen 4’30” en 4’50” kan ik mijn hartslag nog binnen de perken houden. De tweede helft ga ik toch nog wat sneller lopen. Ik probeer, zonder te forceren, mijn beoogde marathontempo te lopen. Het lukt me wel op het juiste tempo (4’15”) te lopen, maar wel met een hartslag van 160-165 hs/min. Als je de hoogtegrafiek (gele lijn) bekijkt, is het duidelijk waarom de hartslag iets te hoog ligt.

De tweede helft is bijna volledig klimmend.

Ik mag dus tevreden terugkijken naar deze donkere tempoloop.

     


 

 

(142 keer bezocht, waarvan 1 vandaag)

Comments

comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.