Woon-Werk-Woon loopjes

Gisteren heb ik door omstandigheden de training van DCLA gemist en dus wil ik vandaag wet extra lopen. Om dit te realiseren loop ik ‘s morgens naar het werk en keer ik ‘s avonds al lopend terug naar huis.

Op exact hetzelfde uur als andere dagen vertrek ik ook vandaag naar het werk, maar dit keer in sportkledij en al lopend. Ik kies ervoor om de auto’s te vermijden en loop vanuit het dorpscentrum via de smalste wegen naar de abdij van Vlierbeek. Ik ben tijdig vertrokken en hoef me dus helemaal niet op te jagen. Toch ligt mijn snelheid rond de 12,5 km/u. Het gaat vlot en het voelt zelfs leuk aan om op die manier naar het werk te gaan. Dit moet ik vaker doen.

Het valt me nu pas op hoe je het druk verkeer kan vermijden. Lopend langs smalle paadjes en door het provinciaal domein voelt dit niet alsof je richting stad loopt om te gaan werken. Eénmaal kortbij en ook in het centrum gaat het zelfs nog iets sneller. Hier loop ik zonder te forceren aan 13 km/u. Het gevoel is fantastisch om ‘s morgens over de Bondgenotenlaan te lopen, ondanks de rare blikken van sommige pendelaars. Door het bloementapijt is het vrij smal en moet ik echt een weg zoeken tussen de vele wandelaars en fietsers.

Hierna volgt de beklimming van de Naamsestraat. Ik houd mijn snelheid hoog genoeg, waardoor mijn hartslag toch mee de hoogte ingaat. Ik ben er nu toch bijna en dus kan dat. Na 34min bereik ik de ingang van mijn werk. Dit haal ik met het openbaar vervoer nooit!!. Met de fiets doe ik er 20 min over. Nu eerst douchen en vanavond terug naar huis lopen.

Movescount_logo     strava

 

Na de sportief begonnen werkdag met wat vergaderingen waar je niet al te veel kan bewegen, is het nu tijd om opnieuw (droge) sportkleren aan te trekken en naar huis te lopen. Het is pas tijdens het omkleden dat ik me begin af te vragen langs welke wegen ik naar huis ga lopen. Het worden alvast niet dezelfde van vanmorgen.

Ik start alvast langs de Parkstraat richting de Philipssite. Ik neem daar niet de kortste weg maar blijf op de Geldenaaksebaan. Net voor de spoorweg neem ik de Tivolistraat die begint met een steile klim. De fietsers laat ik alvast achter. Ik blijf 12 km/u lopen op deze beklimming. Zonder te weten of de Tivolistraat een Strava-segment is, blijf ik iets steviger doorlopen, ook na de steile klim. Het is nog maar het eerste stuk van de weg naar huis, maar toch loop ik al vrij intensief.

Movescount_logo     strava

(50 keer bezocht, waarvan 1 vandaag)

Comments

comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.