Sequoia-ronde

Sequoia: Hot, hotter, hottest

Na een week met twee wedstrijden (The Classic en Kiezegem) is het nu vooral een strijd tegen de warmte. De zomer is opeens tevoorschijn gekomen met hoge temperaturen en hove vochtigheidsgraad.

Het afgelopen weekend werd er niet gelopen, maar heb ik toch voldoende calorieën verbruikt door wandelend te fotograferen. Op maandag, werkdag, trekken we zeker de sportschoenen terug aan. Tijdens de middagpauze trotseer ik, samen met enkele collega’s, de warmte en lopen we onze meestgelopen omloop: de Sequoia.

Samen met S. vertrekken we enkele minuten na twee anderen. Het wordt niet echt de bedoeling om ze zo snel mogelijk in te halen, maar inhalen zit er toch wel aan te komen. Met een eerste kilometer in 4’56” lopen we niet echt snel, maar het tempo zit er toch al wel in. In de tunnel is het lekker fris, maar al snel overvalt de warmte ons opnieuw.

Net voor het kasteel van Arenberg zien we een vijftal voor ons uit lopen. Dit zijn duidelijk jonge, getrainde hardlopers. Al pratend lopen ze een aardig tempo, maar lopen toch niet van ons weg. OP het lange rechte Dijlepad verhogen we het tempo iets en ome zo toch wel snel dichter. Net voor het beschutte gedeelte halen we hen in. Ook na dit inhaalmanoeuvre blijven we het tempo (4’23” min/km) hoog houden en niet veel later zien we al onze collega’s voor ons uit lopen.

Met 14 km/u bereiken we de vierde kilometer en draaien we rechts. Het tempo lag de laatste kilometer vrij hoog en mag nu terug wat zakken. Het zweet heeft vele wegen gevonden om uit te breken. Het pad richting restaurant Arenberg is niet beschut en door deze extra warmte is er veel meer zweet nodig om af te koelen. Het tempo ligt terug op onze normaal niveau, net onder de 5′ min/km. In deze omstandigheden is dit helemaal niet slecht.

De iets snellere derde en vierde kilometer begint zijn tol te eisen. Het wordt tijdens de tweede helft én met deze temperaturen toch wel lastiger. We houden ons rustiger en maken er een mooie weerstandstraining van. Op de laatste kilometer, met de steile Karmelietenberg, versnel ik opnieuw en blijf lichtjes versnellen tot helemaal boven. Daarna probeer ik de snelheid hoog te houden tot aan onze finish. Nu komt het zweet nog feller tevoorschijn.

Movescount_logo     strava


 

(55 keer bezocht, waarvan 1 vandaag)

Comments

comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.