Heverleebos in ‘t vierkant

Na een wedstrijd las ik toch nog een rustdag in, maar vandaag mag er terug gelopen worden. Het afgelopen weekend stond volledig in het teken van sport, zowel actief met de Twee Dorpenloop en de Linden bosloop, als passief met een tornooi lacrosse in Machelen en de prijzenmeeting atletiek bij DCLA in Kessel-Lo.

Samen met vier collega’s rijden we eerst naar Heverlee om daar ons vertrouwde parcours langs de MunDep te lopen. S. en ik lopen samen en ondanks we heel rustig lopen, nemen we toch wat afstand op de rest. De derde kilometer lopen we iets vlotter. Eerlijk gezegd houden we de snelheid gewoon aan, maar dan met positieve hoogtemeters. De volgende kilometers verlopen steeds onder de 5 min. Op de Poggio, een zeer steile helling van ongeveer 600m, ligt de snelheid natuurlijk wat lager, maar de inspanning des te hoger.

Na deze inspanning zijn we duidelijk goed opgewarmd. De volgende 2,5 km worden steeds sneller gelopen, startend aan 12 km/u versnellen we tot zelfs 14 km/u. Dan draai ik om en loop terug tot ik de laatste van ons groepje terug tegenkom. Tijdens dit stuk blijf ik steeds sneller lopen. Om de kilometer af te maken loop ik iets voorbij hem en keer dan terug om samen met hem te lopen. Het inhalen gebeurt niet al te gemakkelijk. Loopt hij stiekem nu wat sneller?

Tot waar ik de eerste keer omgedraaid ben, loop ik samen met hem en laat zo mijn hartslag al lopend, dalen. De laatste kilometer loop ik opnieuw een eigen tempo, zonder te forceren. Het was met de snelles stroken een mooie en aangename bosloop.

Movescount_logo      strava


 

(91 keer bezocht, waarvan 1 vandaag)

Comments

comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.