Laatste LSD voor #MR16

Dit weekend moet er een nog zeker een langere duurloop gedaan worden. Het is een lang (paas-)weekend, dus dat moet zeker lukken.

Op vrijdag heb ik de wekelijkse duurloop met de DCLA-joggers meegedaan en heb niet aan de verleiding kunnen weerstaan om er nog eens een sprintje aan te breien. Dit had tot gevolg dat ik al zeker op zaterdag geen lange duurloop zal doen. Voor zondag en maandag staat er extreem veel wind en regen geprogrammeerd. Het zal dus een goed moment zoeken worden om te gaan lopen.

Door een minder goed gevoel op zondagochtend pas ik voor deze voormiddag. In de namiddag staat er een andere verplichting op het programma. Toch trek ik mijn loopschoenen aan en loop een halfuurtje op de loopband, met een simulatie een deel van het parcours van Rotterdam.

Op maandag (Paasmaandag) kan ik er dan niet onderuit. Het moet vandaag gebeuren. Ondanks de minder gunstige weersvoorspellingen klaart het op, iets na de middag. Als ik nu niet alle moed bijeen raap, komt er helemaal niet meer van. Met de nodige spoed maak ik een sportdrank klaar en kleed mij om. Na het legen van de 500ml vertrek ik voor een lange loop. Hopelijk speelt de wind niet te veel in het nadeel. Zonder gellekes, noch drank vertrek ik voor een 25-tal kilometer.

Om het zeker vlak te houden kies ik ervoor om de vaart op te zoeken en daar te lopen langs het jaagpad richting Herent, Kampenhout. Afgelopen vrijdag had ik zelfs het idee om tot in Tildonk te lopen, maar of dat er in zit??

Ik vertrek alvast met goede moed richting vaartkom langs het provinciaal domein. Door het provinciaal domein lopenis niet mogelijk. Door de hevige wind is dit park preventief gesloten. Het wordt dan maar er rond lopen. Na iets meer dan 6km kom ik aan de vaartkom en kan beginnen aan de lange weg rechtdoor langs de vaart. De zon schijnt volop; de wind valt al bij al nog mee. Of speelt hij in het voordeel?? Het is voor mij de eerste keer dat ik langs deze weg loop, dus heb ik afleiding genoeg en kijk dan ook links en rechts om van het landschap te genieten.

Uiteindelijk blijkt de wind goed mee te vallen. Door mijn noordwestelijke richting, komt de zuidwestenwind van de zijkant en blijk ik er niet te veel last van te hebben. Hopelijk draait hij niet verder naar het zuiden, want dat zou de terugweg wel eens veel zwaarder kunnen maken. Het blijft dus steeds afwegen waar ik ga terugdraaien. Als ik in de verte een volgende brug zie, denk ik dat ik bijna in Tildonk ben, maar dat blijkt niet veel later het sas van Kampenhout te zijn. Het is dus nog iets verder doorlopen. 2016-03-28

Niet veel later zie ik dan toch de bewuste brug in Tildonk. Op dat ogenblik zijn we 15K van huis verwijderd. Op dat ogenblik beginik al een alternatief te zoeken, om via een kortere weg naar huis te lopen. In plaats van tot in Leuven te lopen, kan ik ook onder de E314 richting Wilsele-Putkapel lopen en dat is waarschijnlijk korter dan via Leuven en Kessel-Lo. nadat ik 180° gedraaid ben en terug richting Leuven loop, valt me op dat de wind ook in deze richting goed meevalt.

Het valt allemaal nog goed mee en dus loop ik toch dezelfde weg als bij het vertrek. Ondanks de relatief lage hartslag voel ik de vermoeidheid opkomen. Gelukkig heb ik vanuit Leuven tot thuis de wind in de rug. Hoe korter ik bij huis kom, hoe zwaarder het wordt. De hartslag gaat intussen ook de hoogte in. Het lichaam is volledig uitgeput. Heeft dit enkel te maken dat ik onderweg niet gedronken heb? Er was natuurlijk wel wat zon en als ik aan mijn pet voel, is deze echt doorweekt en heb ik waarschijnlijk meer zweet verloren dan gedacht. De weegschaal bevestigt achteraf dat ik vrij veel vocht verloren heb.

In ieder geval, het geeft me allesbehalve een goed gevoel. Zelfs met een lage hartslag was dit een brug te ver.

Movescount_logo     strava

(113 keer bezocht, waarvan 1 vandaag)

Comments

comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.