Aperitiefloopje

Na de intensieve duurloop van afgelopen zondag heb ik gisteren een dagje rust ingelast. De benen hebben helemaal geen last van deze twee uur durende loop, maar om zeker niets te forceren, is dit toch een wijze beslissing. Vandaag ‘mag’ er dus wel gelopen worden, maar door een goed gevulde agenda blijft er weinig tijd over.

Letterlijk net voor een uitgebreide maaltijd, blijft er een uurtje over om vlug een loopje in te lassen. Na de maaltijd staan er nog twee activiteiten gepland waar gegeten en/of gedronken wordt, dus een loopje vooraf komt als geroepen. Rond 10.30u vertrekken we met zijn drieën aan ons gekende tochtje via het sportkot en het bos langs de Boudewijnlaan in Heverlee.

Het is vooraf beslist om het rustig te houden en het lukt ons nog ook. We starten aan een snelheid van om en bij de 10 km/u en we blijven deze snelheid lopen gedurende onze volledige omloop. Het is dan ook niet verwonderlijk dat de hartslag vrij rustig blijft. Met een gemiddelde hartslag van 130 hs/min mag deze loop een rustig loopje genoemd worden, ook al had ik deze graag nóg lager gezien bij deze snelheid.

Movescount_logo     strava


 

(31 keer bezocht, waarvan 1 vandaag)

Comments

comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.