Heverleebos, lang geleden

Deze week begint anders!

Het is natuurlijk niet zo dat deze week niet op een maandag begint; dat blijft steeds zo. Bovendien is het ook tijdens de lunchpauze dat er gelopen wordt. Alleen al omdat het parcours waarop vanmiddag gelopen wordt anders is, durf ik zeggen dat de week op een andere manier start. In tegenstelling tot de meeste andere dagen, en ook op maandag, wordt er vandaag niet gelopen langs het sportkot; dit is quasi onze dagelijkse toer “Sequoia”.

Vandaag nemen we een voertuig en rijden eerst naar Heverleebos. In dit bos kan er zo goed als oneindig lopen op brede paden en zonder echt veel wegen te moeten oversteken. Bovendien zijn er veel hoogtemeters te rapen. We hebben er een eenvoudige omloop, in de vorm van een vierkant van iets meer dan 10K. Het zou leuk zijn als we deze afstand lopen. We vertrekken dan ook met zijn vieren aan dit vierkant rondje.

omloop in heverleebos
omloop in heverleebos

De eerste kilometers wordt er heel rustig gelopen. We blijven mooi bij elkaar en er wordt danig wat gekletst, zelfs over het werk. Bij de eerste ‘beklimming’ komt er één iemand wat achter, maar iets verder heeft hij de achterstand al terug goed gemaakt. Op een modderig gedeelte, war het echt zoeken is waar je je voeten kan zetten, kom ik op kop en loop klaarblijkelijk iets sneller. De snelheid komt effectief boven de 11 km/u te liggen. Met drie houden we dit tempo aan.

Op de echte steile helling, net voorbij de Zoete Waters, ga ik voluit. Ik doseer wel mijn inspanning om tot helemaal boven mijn snelheid aan te houden. Achteraf gezien blijf ik zelfs versnellen tot ik helemaal boven ben. Tijdens dit intensief stuk houd ik enkel rekening met mezelf. Ik bekijk enkel mijn hartslagmeter en luister naar mijn lichaam; ik houd geen rekening meer met de anderen. Pas als ik helemaal boven ben, wacht ik op hen. Na die 500m mag ik zelfs een minuut stilstaan eer we terug met zijn drieën kunnen verder lopen. Het is nu de bedoeling om, aan een normale snelheid, de hartslag op een normaal ritme te krijgen. Het blijkt vrij aardig te lukken. Ik durf bijna besluiten dat de conditie toch al terug begint te komen. Toch blijf ik mijn hartslag bij duurlopen doorslaggevend vinden. Hier wil ik in de buurt van de 130-135 hs/min blijven bij een tempo van 5’30” min/km en zover zijn we nog niet.

Vanaf ligt de snelheid iets hoger, lopen we met zijn drieën naast elkaar. De laatste honderden meters wordt er rustig uitgelopen. Het is dus echt een mooie en goede training geweest. Nog van dat !!

Movescount_logo     strava


 

(117 keer bezocht, waarvan 1 vandaag)

Comments

comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.