Scott Scale 930

Lang geleden en nog lang wachten

Het voelt als een eeuwigheid en het is nog maar een week dat ik het laatst liep. Deze periode is het nog ideaal loopweer ook. Het weer is gewoonweg prachtig; de zon schijnt; er is een fris briesje en dus niet té warm. Toch blijf ik volhouden om niet te lopen. Volgende week maak ik één uitzondering. Ik weet dat het niet mag, daarom noem ik het nu al een uitzondering. Het blijft dan ook tot deze ene keer. Ik moet namelijk mijn jaarlijkse fysische testen afleggen en één onderdeel daarvan is de 2400m. Ik moet dus een snelle 2,4km afleggen. Gelukkig is mijn loopconditie goed genoeg en haal ik hier normaal toch wel het maximum der punten. Of het dit jaar ook het geval gaat zijn, durf ik nog niet zeggen, maar het is alvast de bedoeling. Dankzij mijn leeftijd ligt de te behalen tijd niet meer zo scherp als vroeger en dus is het haalbaar. Ik zal dus volgende week dinsdag een minimum, maar toch voldoende opwarmen en dan hoop ik toch binnen de tien minuten de klus geklaard te hebben. We shall see.
Echt stilzitten zit er nu toch wel niet in. Ik mag gelukkig nog andere sporten beoefenen en ‘toevallig’ heb ik vorige week een goede fiets gevonden op een tweedehands site. Intussen heb ik er andere banden laten opleggen, omdat ik toch voornamelijk op verharde wegen rijd. Niettegenstaande is het toch de bedoeling om ook meer en meer offroad te gaan rijden. Tijdens mijn enkele korte ritten merk ik heel duidelijk dat dit andere spieren zijn en dat mijn fietsspieren te lang werkloos in de kast gelegen hebben. Heel af en toe eens een uurtje op de hometrainer zitten, is misschien wel een goede cardiale training; echt beter fietsen doe je er toch niet van. Intussen, dit is sinds enkele weken, rijd ik toch dagelijks van en naar het werk. Het is weliswaar MAAR 7km, maar als ik wat te snel wil rijden, kom ik toch bezweet aan. Maandag heb ik mijn woon-werk-traject voor het eerst afgelegd met de nieuwe fiets en heb mezelf niet gespaard. Ik heb toch wel wat doorgeduwd. Het resultaat spreekt boekdelen. Ik verbeter niet alleen mijn tijd met enkele minuten; ik heb op ELK Strava-segment een persoonlijk record gereden. Intussen leer ik in sneltempo het wereldje van de fietsers kennen, al noem ik mezelf nog helemaal geen fietser.

Scott Scale 930
Scott Scale 930

Het is niet omdat ik nu een vrij goede mountainbike heb, dat ik ook een goede fietser/mountainbiker ben. Daarvoor zal ik nog veel uren op deze fiets moeten doorbrengen. Bovendien heb je naast een fiets ook wat persoonlijke uitrusting nodig. Naast schoenen heb je ook geschikte kledij nodig. Daarnaast is het  ook wat zoeken waar en hoe je moet rijden. Tot op heden ben ik nog niet te veel afgeweken van de verharde wegen. De komende weken zal ik me ook wel wagen aan wat onverharde, maar toch berijdbare boswegen.
Toch staat het vast, zodra ik terug mag lopen, zal het een evenwicht vinden zijn tussen mountainbiken en lopen. Fun en sport verzekerd.

(87 keer bezocht, waarvan 1 vandaag)

Comments

comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.