Intensieve (duur)loop

Het is al een heel tijdje geleden dat ik nog eens een intensieve loop gedaan heb. Van thuis uit heb ik een mooi parcours van 11 km om eens door te trekken.Vandaag lijkt me de ideale gelegenheid om dit parcours nog eens intensief af te leggen. Spijtig genoeg ligt mijn hartslagmeterband nog op het werk en moet ik dus lopen zonder. Misschien beter??
Tijdens de lunchpauze heb ik niet de gelegenheid om te gaan lopen , dus zal het na het werk moeten gebeuren. Het is dan ook zes uur eer ik aan mijn training kan beginnen. Het is vandaag een aangename temperatuur (16°C) maar er staat wel een redelijke westenwind. Deze wind speelt me dus parten tijdens de eerste kilometers, maar daardoor is de trend gezet en kan ik met dezelfde inspanningen een iets hogere snelheid bereiken tijdens de rest van het parcours.
De laatste dagen voel ik weer dezelfde pijn in mijn rechterbeen en ook dit keer voel ik dat toch wel iets té goed. Het wordt in ieder geval niet erger, dus van trager lopen is nog geen sprake. In het gedeelte in Park Heuvelhof (Finse piste) loop ik enkele stukken net naast de Finse piste. Ik blijf lopen op een dergelijke zachte ondergrond echt vertragend en zwaar vinden. Omdat ik vandaag toch wel de snelheid belangrijk vind, probeer ik die boomschors te vermijden. Na de Finse piste gaat het richting provinciaal domein. De weg ernaartoe gaat heel lichtjes naar beneden en mede door het iets zwaarder lopen van daarnet gaat de snelheid ietsjes de hoogte in. Ik kom nu aan een 4’30 min/km, wat voor mij helemaal niet slecht is. De grote ronde van het provinciaal domein loopt aangenaam en door de aanwezigheid van andere lopers en wandelaars, loop ik daar traditioneel vrij goed. De drie kilometers terug richting huis zijn dan echt wel zwaar. Hier is het doorbijten om het gemiddelde niet meer te doen zakken. Het lukt me vandaag aardig om onder de 4’40 min/km te blijven, wat uiteindelijk mijn gemiddelde zal zijn.
Als nu de pijn in mijn rechterbeen wegblijft, ben ik terug op de goede weg.

Movescount_logo     strava


Update: De pijn is ‘s morgens echt wel voelbaar. Dit voelt niet goed.

 

(94 keer bezocht, waarvan 1 vandaag)

Comments

comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.