Van duurloop naar tempoloop

Bij gebrek aan inspiratie loop ik gewoon via de meest gebruikte weg, maar dan onder de E40 door, richting the Shelter en via dezelfde weg terug.

Bij het heenlopen is er lichte rugwind en dus iets warmer dan verwacht. Ik trek mijn shirt met lange mouwen uit en bind het rond me.

Bij het terugkeren voelt het veel frisser aan, maar ik leg de lat iets hoger en loop intensiever. Het bewijs vertaalt zich duidelijk in enkele PR’s.

 

 

        


Lees verder

En we beginnen opnieuw

Op vrijdag, vijf dagen na de marathon is het toch opnieuw tijd voor een duurloop.

Na de marathon van afgelopen zondag in Parijs was er eerst tijd voor ontspanning, met een city-trip in Parijs. Het was de eerste keer voor de kids in deze wereldstad en daarom stonden de bekendste trekpleisters op de agenda: Louvre, Sacré-Coeur, …

Gelukkig had ik de dagen na de marathon niet te veel last van stijve spieren. Om maandag voelde ik het natuurlijk wel, maar het wandelen ging vrij normaal. Dinsdagmiddag waren de sporen volledig uitgewist. Het duurt toch tot vrijdag eer ik de loopschoenen opnieuw aantrek.

Het was al een hele tijd geleden dat ik met mijn loopgroep van DCLA nog had meegelopen. Door de vernieuwing van de piste is er op vrijdag echt weinig volk en diegene die er dan waren lopen echt snel.… Lees verder

Schneider Electric Marathon de Paris 2017

Hier volgt mijn verslag van mijn Parijse marathon.

Waar begin je een verslag van een marathon? Bij het begin van de training? De laatste week? Aan de start? Bij de 30km?
Het begint eigenlijk bij de idee om een marathon te lopen. Deze marathon is reeds mijn vijfde marathon en ik begin bij mijn laatste drie weken. Hiervoor liep ik niet volgens een schema. Ik train woensdag en vrijdag samen met de ‘brokkenlopers‘ van DCLA. Andere weekdagen loop ik tijdens mijn middagpauze en in het weekend probeer ik een langere duurloop af te werken.

De laatste drie weken probeer ik wel een schema te volgen, zijnde het schema uit het boek van Paul Van Den Bosch ‘Looptraining van A tot Z’.… Lees verder