Sportief weekend voor Tobi en Tibo

Na mijn duurloop van vrijdagavond met de collega’s van DCLA, stond ook de rest van het weekend volledig in het teken van sport. Dit keer zijn het de kinderen die actief waren. Zij hebben op vrijdagavond een normale training bij DCLA gehad. Deze stond natuurlijk volledig in het teken van de wedstrijd van zondag, meer bepaald techniek in de spring- en werpnummers.

Kriebelcross te Laakdal

Podium 2005 jongens

Op zaterdag zijn ze door de grootmoeder ingeschreven in de plaatselijk Kriebelcross. In een weinig bezette wedstrijd werden Tobi en Tibo dan ook respectievelijk eerste en derde.

Atletiek Beker van België Pup en Min jongens

Zondag staat volledig in het teken van de wedstrijd voor de beker van België voor de pupillen en miniemen, georganiseerd door Duffel Atletiek Club. Het weer is echt wisselvallig, maar uiteindelijk worden we niet te veel gestoord door de druppels. Tibo is ingeschreven voor hockeybal werpen, hoogspringen en 1000m. Tobi mag aantreden bij het verspringen, hoogspringen en eveneens de 1000m. Als slot lopen zij beide in de eerste reeks van de aflossing 4 x 60m. Het hockebal werpen en verspringen is duidelijk niet het sterkste nummer van DCLA. Het hoogspringen is duidelijk nog technischer, maar hier heeft DCLA wel enkele uitblinkers waardoor er hier wel wat meer punten verdiend worden.

In de 1000m doet DCLA het eveneens goed, met in de eerste reeks drie atleten van DCLA bij de eerste vijf. Tobi wordt hierin zelfs tweede, Tibo vierde. De afsluitende 4 x 60m verloopt ook schitterend, met een derde plaats tot gevolg.

Rekening houdend met alle onderdelen van de dag worden de pupillen derde in het totaal met 69 punten; slechts één punt minder dan de tweede en 16 punten minder dan de eerste.

De miniemen doen het zelfs nog beter en eindigen als tweede met 105 punten, slechts 5 punten achter de eerste. Als club doet DCLA het zelfs beter dan verwacht en sluit als eindwinnaar deze meeting af, waardoor ze op 10 september in Sint-Niklaas mogen deelnemen aan de finale van de beker van Vlaanderen.

Foto’s vind je hier

Met dank aan alle begeleiders en trainers van DCLA !!

(539 keer bezocht, waarvan 1 vandaag)

Comments

comments

Een gedachte over “Sportief weekend voor Tobi en Tibo”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.