Individuele intervaltraining: 3 x 3000m

We zijn weer een nieuwe maand en nu komt de marathon wel heel dichtbij.

De afgelopen maand februari heb ik toch alweer 340km afgelegd, wat neerkomt op meer dan 12km per dag. Overtraining, overbelasting en ziekte hangen als een donderwolk boven me. Ik moet dus voorzichtig blijven. Na elke lange of intensieve training neem ik een dag rust. Maandag deed ik een langere duurloop en vandaag, woensdag, is het tijd voor het snellere werk. Na een warming up, lopen naar provinciaal domein, probeer ik drie keer 3000m af te leggen aan een tempo van 3’45” min/km.

Tijdens het traject naar het provinciaal domein is het al duidelijk dat de wind de grote spelbreker gaat zijn. Excuses zijn inderdaad snel gevonden. Anderzijds is het rondje van de grote vijver niet zo ideaal als een looppiste. Toch probeer ik er een goede training van te maken. De GPS heeft me een beetje bedrogen, waardoor zijn kilometer iets langer was dan de reële. De grafiek van de hartslag toont wel duidelijk waar ik snel en minder snel gelopen heb.

Ik heb misschien de gehoopte snelheid niet gehaald. Ik zat toch heel kort in de buurt en heb uiteindelijk wel mijn doel bereikt, zijnde 3 x 3000m.

        

(87 keer bezocht, waarvan 1 vandaag)

Comments

comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.